‘Metamorfose’, tentoonstelling met keramiek en beelden van Rudy Burm, tot 30 oktober in de Dacca Loft

TEMSE – Tot en met 30 oktober kan men in de Dacca loft aan de Kasteelstraat 74 elk weekend gaan kijken naar ‘Metamorfose’, een tentoonstelling van keramiek en beelden van kunstenaar Rudy Burm.

Tijdens de vernissage werden de bijna 200 aanwezigen verwelkomd door bibliothecaris Marijke Dierckx. Freddy Huylenbroeck, coördinator van id+Art uit Hamme gaf toelichting bij de kunstenaar en zijn werk. Eerste schepen Hugo Maes (CD&V) mocht de tentoonstelling officieel openen.

Als kunstenaar was Rudy Burm een eerder late roeping. Pas in 1982 zette hij zijn eerste artistieke stappen: aan de plaatselijke Academie. Tot 1988 volgde hij er de afdeling Keramiek o.l.v. Philippe Crepain.

Hij is gespecialiseerd in draaien en driedimensionaal vormgeven van het keramisch ontwerp. Hij draait doosvormen die volledig gesloten zijn en waarbij de aandacht volledig gericht is naar de vorm. De functionaliteit is verdwenen en de doosvorm wordt object.

De vorm heeft een krachtig bovenvlak/spanning en wordt gedragen door een schaalvorm. Ze is gesloten, behalve een kleine, minimale opening in de center, dus referenties aan het mystieke, geheimzinnige.

De architectuur en vormgeving van Shaker-design (Amish-people) vormen zijn grote inspiratie, zeker wat betreft de sobere, doch sterke vormgeving van hun meubels en gebruiksgoed.

De tentoonstelling is toegankelijk tot 30 oktober elke zaterdag en zondag van 14 – 18u. en op zondag ook van 10 – 12u.

Meer foto’s, klik hier

dsc_0412

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *