Gratis muziekfestival Veldrock heeft zijn eigen ‘burger’

TEMSE – Komende zaterdag 24 september organiseert men op de terreinen van het Lindenhof, Veldrock, Speciaal voor het evenement is er een Veldburger ontworpen. Het gratis festival wil regionale muzikanten en groepen een eigen platform geven en laten proeven van de sfeer en de manier van werken op een echt muziekfestival.

Lokaal talent en lokale zelfstandigen moeten gepromoot worden, anders gaat dit verloren”

veldrock_2016_burger
Maxim Van Steenberghen (midden) creërde een Veldburger voor het muziekfestival

Veldrock neemt een aparte plaats in bij de festivals in onze regio.

“Wij begonnen met Veldrock uit pure frustratie omdat het in tijden van culturele crisis zeer moeilijk is voor lokale en niet-bekende artiesten om nog aan de bak te geraken. Lokaal talent moet gepromoot worden, want anders gaat dit verloren. Daarom bieden wij nu zelf een extra medium voor deze artiesten, met alles erop en eraan. De artiesten zullen spelen in een tent op een professioneel podium met een professionele licht-en geluidsinstallatie en technici. Ze krijgen eten, drinken én een gage. Voorlopig nog kleinschalig en bescheiden omdat wij volledig op sponsoring, giften en vrijwilligers draaien”, vertelt Yoon Thoen, voorzitter van Veldrock en zelf deel lid van de groep Unpayable.

Op het podium komen Whyte Waves, The Empathy – met zijn allerlaatste optreden -, Wust Woest, Unpayable, Crushlight, In Your Honor en 2Ché.

De organisatoren zetten zich niet alleen in voor de plaatselijke bands.

“Omdat wij het gevoel hebben dat ons festival ook een extra springplank kan zijn voor lokale zelfstandigen, hebben wij ervoor gekozen om ook samen te werken met de jonge tweeling Axel en Maxim Van Steenbergen”, geeft Yoon Thoen nog mee.

Naar de barbier

“Axel baat met zeer veel succes Taverne Oud Gemeentehuis uit in Weert. In nauwe samenwerking met hem werd speciaal voor ons een eigen hamburger ontwikkeld. De Veldburger bevat rundsgehakt, veldsla, rode ui, gebakken spek, augurk, komkommer-yoghurtsaus en een broodje. Axel serveert al het eten op Veldrock vanuit zijn eigen foodstand, waar bezoekers ook een Chicken Wrap kunnen eten. Zijn broer Maxim baat al enkele maanden de nieuwe barbier-shop Bar-Belle uit, gelegen aan de Wilfordkaai 36 in Temse. Hij zal speciaal voor ons een standje hebben op Veldrock, waar hij tegen verlaagd tarief de haren knipt of de baard scheert van de bezoekers.”

www.veldrock.be

Bron: HN, GVV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *