Bewoners Hoogkamerstraat zijn drukke vrachtverkeer beu.

TEMSE – Bewoners van de Hoogkamerstraat trekken komende maandag 26 september naar de gemeenteraad om hun ongenoegen te uiten over het drukke verkeer in hun straat. Ze willen symbolisch klachtenkaarten overhandigen aan schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA).

‘Het fietspad wordt geregeld gebruikt door vrachtwagens die elkaar kruisen”

hoogkamerstraat-2016_zwaar-verkeer
Bewoners van de Hoogkamerstraat zijn het drukke vrachtverkeer beu

Het is de werkgroep Leefbaar Temse die het initiatief nam voor de actie omdat de leden van mening zijn dat de toestand opnieuw slechter is geworden.

“Nu het wegdek er voor de zoveelste keer slecht bijligt, tracht de gemeente met wat oplapwerk de bewoners te sussen. De gemeente gebruikt als schaamlapje het feit dat zij slechts een definitieve oplossing kan bieden na de ontdubbeling van het rioleringsstelsel, maar dat kan tot 2027 duren. De gemeente toont zich noch bekommerd om het welzijn van de 780 bewoners van de Hoogkamerstraat, noch om de materiële schade die hier door optreedt”, klinkt het scherp bij Leefbaar Temse.

“We worden geplaagd door toenemend zwaar verkeer. Tot eind 2017 kan het vrachtverkeer geen gebruik kan maken van het kruispunt Duivenhoek in Elversele, waardoor de Hoogkamerstraat meer wordt belast. Te vaak wordt het fietspad gebruikt door vrachtwagens die elkaar kruisen. Het lawaai en het gedaver, vooral veroorzaakt door het zware vervoer, leidt eveneens tot grote frustraties. Er zijn de straatracers, die zowel van als naar het centrum snelheden tot ver boven de 50 kilometer per uur halen. Ze halen zelfs in, met gevaar voor anderen.”

“En dan is er nog de onzichtbare factor van fijn stof. De gemeentelijke Knelpuntenanalyse van april 2011 toonde al aan dat de Hoogkamerstraat en aanpalende straten een probleemgebied zijn. Het zou van politieke moed getuigen mocht er aandacht worden besteed aan het zoeken naar oplossingen want zo kan het niet verder.”

Onteigenen?

Schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) was gisteren nog niet op de hoogte van de actie.

“Het vrachtverkeer zal weer verminderen als de heraanleg N41 klaar is. De Hoogkamerstraat is druk, met 72.000 voertuigen per week. Het is nu eenmaal een doorgangsweg. Daar kunnen we weinig aan veranderen. Veel mogelijkheden om de straat te verbreden, zijn er ook niet. In het centrum staan de huizen tot tegen het voetpad en verderop zouden we de tuinen moeten onteigenen. Ik weet niet of de betrokken bewoners dat zouden zien zitten. En volgens de metingen is het aantal snelheidsovertredingen gedaald”, reageert de schepen. Die woont zelf in de Hoogkamerstraat.

Bron: HN/GVV

Een gedachte over “Bewoners Hoogkamerstraat zijn drukke vrachtverkeer beu.”

  1. Onze dochter gaat ook elke dag met de fiets naar school ( Heilig Hart) in Temse. Die omgeving zijn er een paar scholen gelegen, spijtig dat de gemeente enkel rekening houd met het zwaar verkeer en niet met de schoolgaande kinderen. Een grote schande is het in mijn ogen of vriendjespolitiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *