Verken de Zeeschelde vanuit Temse met de Milieuboot.

TEMSE – In het najaar 2016 organiseert De Milieuboot Educatieve Milieuboottochten op de Zeeschelde.  Heb je zin om de Zeeschelde op een aparte manier te ervaren? Het kan op zondag 2 oktober. De milieuboot legt dan aan in Temse, aan de Wilfordkaai. De tocht duurt van 14 tot 17 u.
Tijdens die tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan wat varen. Je maakt kennis met de Zeeschelde, je voelt de kracht van de getijden die vanuit de Noordzee nog tot ver voorbij Antwerpen doorwerken. Je hoort het verhaal van de werken die bezig zijn in het kader van het Sigmaplan. Je observeert de omgeving, de natuur, het landschap met zijn unieke uitgestrekte zoet- en brak watergetijdengebieden met slikken en schorren. In het laboratorium aan boord kan je helpen bij het bepalen van de waterkwaliteit.  Integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling vormen het groter kader.

MB-logo2011-slogan_DEF2In de week zijn er Educatieve Milieuboottochten voor scholen. In het weekend is iedereen welkom: milieuraden, gezinnen, vriendengroepen, families, verenigingen,…

Geïnteresseerd?

Reageer snel, want het aantal plaatsen is beperkt! Jongeren tot 18 jaar betalen € 3, volwassenen € 7. De milieuboot vaart uit vanaf 25 deelnemers. Inschrijven en meer info op www.milieuboot.be of op het nummer 053 72 94 20.

De Zeeschelde is het tijgevoelige deel van de Schelde in Vlaanderen. Het is een belangrijke scheepvaartroute van en naar Nederland, Brussel, Wallonië en Frankrijk. In het kader van het Sigmaplan worden dijken verhoogd en overstromingsgebieden aangelegd om de Scheldedorpen tegen overstromingen te beschermen. Overstromingsgebieden zorgen voor meer veiligheid én voor meer ruimte voor natuur.

De waterkwaliteit van de Zeeschelde is de laatste jaren verbeterd. Er zijn opnieuw meer soorten vissen.
Uniek in Europa zijn de uitgestrekte zoet- en brakwatergetijdengebieden met slikken en schorren. Er is een grote diversiteit aan planten en dieren en voor de natuur zijn deze gebieden van onschatbare waarde.

de-milieuboot-2016_01
(C) De Milieuboot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *