Dennis Goossens zit in olympische finale

TEMSE/ELVERSELE – Dennis Goossens uit Elversele heeft zich met een score van 15.366 geplaatst voor de olympische finale aan de ringen. Hij is meteen ook de eerste Belg die mag deelnemen aan een olympische toestelfinale.
Dennis Goossens 2016
Dennis Goossens

Goossens trok naar Rio met de ambitie om een ticket voor de olympische finale te bemachtigen. Hij koos voor een oefening met een lagere moeilijkheidsgraad en had dus een perfecte uitvoering nodig in de kwalificaties om door te stoten.

De turner liet zich nauwelijks op foutjes betrappen en werd beloond met een score van 15.366. Een hoger puntentotaal dan zijn zevende plaats (15.233) op het EK.

Onze landgenoot moest in spanning afwachten of zijn score volstond voor de finale. “Als derde uit de eerste subdivisie komen, geeft me zeker een kans”, zei hij na zijn kwalificatieoefening.

Uiteindelijk konden vier gymnasten nog een hogere score afdwingen bij de jury, maar Goossens schoof nog een plekje op door de scheenbeenbreuk van de Fransman Samir Aït Saïd.

De zesde plek (van zeventig deelnemers) volstaat voor de finale aan de ringen. Een Belgische primeur: Goossens is de eerste Belg die een ticket voor een olympische toestelfinale bemachtigt. De ringenfinale wordt op maandag 15 augustus afgewerkt.

Bron: Sporza.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *