Expo ‘ Ze kwamen uit het Oosten’ tot eind augustus in de Dacca Loft

TEMSE – In de Dacca Loft in de Kasteelstraat kan men tot einde augustus de expo ‘ Ze kwamen uit het Oosten’ gaan bekijken.

De tentoonstelling laat kennismaken met kunst van het zuivere China in de werken van de Chinese kunstenares Shufen Fan. De rust die haar werken uitstralen, houdt de tentoonstelling bijeen. Het betreft het kloppend hart van de expositie.
Leo Van der heyden is het stomend bloed van de tentoonstelling. Hij brengt energie, leven en kracht in het initiatief.

“Shufen Yan, woont reeds 25 jaar in Antwerpen”, weet keramist Leo Van der Heyden. “Ze studeerde af aan de academie van Beijing en gaf daar ook 11 jaar les beeldhouwen. In maart 2016 trok ik met haar naar Longquan in China om daar vier weken keramiek te maken in een porseleinfabriek.
De beelden van Shufen en het keramiekwerk van mij staan op de expo. Voor de gelegenheid hebben we ook 12 aquarellisten, 22 keramisten, 2 fotografen, 1 pentekenaar, 1 acrylschilder en 1 olieverfschilder gevraagd werk te maken dat geïnspireerd is door het Oosten”.

In totaal nemen 40 kunstenaars deel. De tentoongestelde werken zijn een verwesterlijking van de Chinese weergave.
De deelnemende kunstenaars zijn: Shufen Fan, Paul Van Wouwe, Gary Breyssem, Bayart-Od Byambarinchin, Marc De Vos, Eddy De Coninck, Björn De Samber, Marie Kristien Fremout, Maria Gryffroy, Raymonda Matthys, Caroline Meul, Karin Moons, Ann Peters, Gaspar Rasschaert, Julie Smet, Herwig Vereecken, Jonathan De Vos, Koen Segers, Leo Van der heyden, Christiana Tackaert, Cecile Hennissen, Arsène Laenen, Martine Nauts, Peter Lamoen, Leentje Peirsman, Marthe Vanhoutte, Els Janssens, Dominika Gruszecka, Bie Van Gucht, Winny Weyn, Veerle Hoens, Arlette Carrein, Linda Wuytack, André Beullens, Mieke De Vriese, Chris Missiaen, Gonny Vercruysse, Veerle Robbyns, Bieke De Preter en Chantal Tramasure

Op de vernissage speelde Wen Wen, de dochter van Shufen Yan, op de Chinese harp.

De expo is open de ganse maand augustus op zaterdag van 14 tot 18 uur en op zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 18 uur.

Meer foto’s van de vernissage, klik hier

Ze kwamen uit het Oosten 2016
De exposerende kunstenaars samen met vooraan in het midden vlnr.: burgemeester Luc De Ryck (CD&V), mede-organisator Marc De Vos, Wen Wen, dochter van beeldhouwster Shufen Yan, de beeldhouwster zelf en keramist Leo Van der Heyden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *