Tesamen ‘Voor Temse’ maakt lijst bekend: “Kwart van de stemmen halen moet mogelijk zijn”

Lijsttrekker Bert Bauwelinck gaat volop voor de burgemeesterssjerp

TEMSE – De lokale politieke beweging Tesamen bundelt in Temse opnieuw de progressieve krachten richting de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Ze mikt ambitieus op een kwart van de stemmen. Met Bert Bauwelinck als lijsttrekker wordt meteen ook een gooi gedaan naar de burgemeesterssjerp.

Bij de vorige verkiezingen toen Tesamen en Groen apart opkwamen zouden we samen 23 procent van de stemmen behaald hebben, dat is nu ook weer mogelijk”, klinkt het strijdvaardig.

Enthousiaste verruimers

Onder een schitterende zon, met pizza’s en een drankje én onder begeleiding van de sfeervolle jazzband ‘Swatters’, maakte Tesamen de 7 eerste plaatsen van de lijst bekend. Zij vormen het ‘motorblok’ van de lijst.

Naast lijsttrekker Bert Bauwelinck gaat het om de volgende ploeg: Liesbet Verest (huidig Groen-raadslid), Brigitte Caura (Tesamen-raadslid), Alec Lamberts (Tesamen-raadslid), Sien Steels (Tesamen-raadslid), Raf Catthoor (huidig Groen-fractieleider) en Kristien Borghgraef (Tesamen-lid van het Bijzonder Comité binnen het OCMW).

“Ons project blijft ook enthousiaste verruimers aantrekken”, stelt Bauwelinck. “Zo tekenen Sara Verheyen, Marleen Vereecken, Reint Jan Lubbers en Albrecht Moortgat present op de Tesamen-lijst. De puzzel met de juiste rangorde wordt de komende dagen nog gelegd. Andere sterkhouders zijn nu ook weer van de partij.”

Opvallende accenten

“Dat zijn in alfabetische volgorde: Lena Adriaenssens, Peggy De Meyer, Ingrid Derkinderen, Hilde Habraken, Dirk Lauwers, André Maes, Marina Maes, Ricky Oudermans, Franky Van Cauwenberghe en Herman Van Meervenne. We zullen de volgende dagen nog een aantal belangrijke nieuwe namen lossen. Het is de bedoeling om binnenkort de volledige lijst te presenteren met iets meer duiding over alle kandidaten.”

“Dat het DNA roodgroen en progressief is, hoeft geen betoog daar ook Vooruit en Groen het project blijven ondersteunen”, klinkt het bij Tesamen. “Ondertussen wordt er naarstig verder gewerkt aan het programma met opvallende accenten op sociaal vlak, duurzaamheid, leefbaarheid, mobiliteit, creativiteit en inspraak. De inwoners van Temse kunnen alvast uitkijken naar een alternatief voor het huidige beleid waarop de meesten (inclusief de huidige bestuurders) volgens Bert Bauwelinck uitgekeken zijn.”

Meer foto’s, klik hier

Tesamen mikt ambitieus op een kwart van de stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *