Jubilerende Kettermuitsvrienden winnen Tielroodse carnavalstoet

TIELRODE – TKV De Kettermuitvrienden won voor eigen volk de 50ste editie van de carnavalstoet in Tielrode. Meteen een mooi begin van het carnavalsseizoen voor de groep die dit jaar hun 4×11 jaar jubileum vieren.

De weergoden waren Tielrode carnaval gunstig gezind. De weersvoorspellingen hadden het over een kletsnatte dag, maar toen de cavalcade Tielrode dorp passeerde hield het op met regenen. Bij de tweede passage kwam zowaar de zon door het wolkendek piepen.

Het comité Orde van ’t Veir zorgde voor een mooie stoet met heel wat kwaliteit. Spijtig genoeg waren er ook een aantal groepen die met pech kregen af te rekenen.

De Hamse groep ‘Der es leven achter tkomitee‘ moest verstek laten gaan door een panne aan de wagen.

Ook Nabuko Donosor uit Bazel kon zich niet volledig tonen.
“Aan het begin van de stoet begon de trekker van onze grootste wagen te sputteren”, vertelt voorzitter Kurt Smet. “Het is trouwens niet de eerste keer want vorig jaar hadden we ook pech met dezelfde trekker tijdens de stoet in Temse. We moeten dit zeker laten nakijken dat we niet weer het zelfde meemaken.”

Wellicht omdat de Nabuko’s niet in vol ornaat konden aantreden eindigden ze op de zesde plaats. Daar waar ze in Rupelmonde nog eerste eindigden.

De Kettermuitsvrienden, zowat de oudste carnavalvereniging van groot-Temse en omgeving, werd dus beloond voor hun jubileumjaar. Met het thema “44 jaar Kettermuit madness” eindigden ze op de eerste plaats.

Uitslag van de stoet Tielrode 2024

1 tkv de Kettermuitsvrienden 455
2 Twas Te Peizen. 435
3 kv The Titti Twisters. 429
4 de Pandoerkes 418,5
5 Los Der Op. 397
6 KV Nabukodonosor 396
7 TKV The Gommybears. 384
8 KV tMoet Kunnen Onder Ons. 346
9 TKV Zotter dan Zot. 310
10 KV de Fuifers. 304
11 KV de Briqvilleniers 297
12 TKV Op Ons Agen. 256

Meer foto’s, klik hier

TKV De Kettermuitsvrienden wonnen de Tielroodse carnavalstoet

Een gedachte over “Jubilerende Kettermuitsvrienden winnen Tielroodse carnavalstoet”

  1. Zeer jammer dat volledig gekochte wagens waar zo goed als niks aan gedaan word door de verenigingen vooraan staan dat geeft zeker geen boost aan wagens waar een heel jaar aan gewerkt word die dan zeer laag eindigen…. Het was al op voorhand geweten wie ging winnen beetje zielig maarja… scandaleus. Ze hebben het voor u of niet en dit blijkt nog maar eens. Hopelijk komt deze reactie tot bij de jury en het comité …..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *