‘Tesamen voor Temse’ wil volgende legislatuur mee besturen

“We spelen mee in de hoogste categorie”

TEMSE – Vrijdagavond 2 februari organiseerde de politieke beweging Tesamen voor Temse samen met Vooruit Temse en Groen Temse de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Zij gaan in oktober als één blok samen naar de kiezer voor de lokale verkiezingen.

Bert Bauwelinck, fractieleider van Tesamen in de gemeenteraad waarschuwde de politieke concullega’s: “We spelen mee in de hoogste categorie, 25 procent halen bij die gemeenteraadsverkiezingen is een richtdoel.”

Gastsprekers waren Mieke Schauvliege (fractieleider van Groen in het Vlaams Parlement) en Joris Vandenbroucke (fractieleider van Vooruit in de Kamer).
Bert Bauwelinck mocht als eerste spreker de aanwezigen welkom heetten.

Mee besturen

“Er is veel werk in Temse”, stelde Bauwelinck. “We vergaderen met Tesamen en Groen-Temse maandelijks om de gemeenteraden en allerlei acties en activiteiten voor te bereiden. Dat verloopt vlot. We hielden een paar maanden geleden een boeiende denkdag met Joost Bonte, Lieven Bauwens en Philippe De Coene. Kwestie van eens op een ander te gaan kijken hoe zij het doen. Wij publiceerden ondertussen ook ons 5de Gazet van Tesamen.”

“Daar kan u mijn nieuwjaarswensen op de cover nalezen en leest u ook onze ambities om in Temse mee te gaan besturen. Naar het schijnt liggen wij in het midden van het bed. Met onze huidige raadsleden Brigitte Caura, Raf Catthoor, Sien Steels, Alec Lamberts, Liesbet Verest, Kristien Borghgraef en ikzelf, maken wij al behoorlijk wat kabaal. Constructief weliswaar. Wat gaat dat zijn als er een viertal bij komen? Dan worden wij een progressieve Tesamen-machine!

“De media sprongen twee weken geleden op de resultaten van de laatste gemeentemonitor van de Vlaamse administratie”, aldus de fractieleider. “Blijkbaar scoorde onze gemeente wreed slecht op het vlak van ‘geluksgevoel’. Na Machelen in Vlaams-Brabant waren wij de tweede slechtste gemeente in Vlaanderen op de schaal van ongelukkigheid.”

“Dat werd dan een beetje overdreven uitgelicht en op sociale media stroomde de emmers azijn over. Ja, de Temsenaren ergeren zich aan mobiliteit. Ja, de Temsenaren zijn niet bepaald tevreden met hun lokaal bestuur. Ja, er zijn minder winkels, diensten en cafés. Dat klopt allemaal. Alleen: dat is zo in zowat alle gemeenten, zelfs in onze steden.”

“We zullen aan de algemeen directeur van onze gemeente eens vragen om alle resultaten van die monitor eens te bespreken op een gemeentelijke commissie, dan kunnen we kijken waar de nuances zitten, welke informatie we er nog kunnen uithalen en waar we aan kunnen werken.”

Twee partijleden krijgen een plaats op de lijst voor Oost-Vlaanderen voor de verkiezingen in juni. Huidig gemeenteraadslid Brigitte Caura voor de Federale verkiezingen. Franky Van Cauwenberghe uit Elversele voor het Vlaams parlement.

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *