Simon Waltens, Jos D’Hollander en de beluiken van Temse centraal in Jaarboek Gemeentemuseum

TEMSE – Ruim 120 belangstellenden woonden op vrijdag 8 december de voorstelling bij van het Jaarboek 2022 van het Gemeentemuseum, de 50ste jaargang.

De rijke en originele inhoud werd op schitterende wijze geïllustreerd tijdens de voorstellingsavond. Ereburgemeester Luc De Ryck gaf geanimeerd en met humor nadere toelichting bij alle onderwerpen, met name: baritonzanger Simon Waltens, beiaardier Jos D’hollander, de beluiken (impasses) van Temse en de fruit- en groentezaak van de familie Buyaert (Scheldestraat). Hij feliciteerde de auteur, Remi Hauman: hij vertegenwoordigt een nieuwe generatie en boort onderwerpen aan die tot dusver onaangeroerd bleven.

Staande ovatie

Daarna situeerde schepen Lieve Truyman de Jaarboeken binnen de werking van het Gemeentemuseum en reikte burgemeester Hugo Maes de eerste exemplaren uit. Romain Van Hautekerke werd gelauwerd wegens zijn (bijna) 30 jaar voorzitterschap van het museum.

De avond won aan glans door het optreden van de musici die in het Jaarboek de hoofdrol spelen: Jos D’hollander (die op 8 januari 90 wordt) speelde op piano solo een werk van Bach en begeleidde de sopraan Ilse Vaerendonck bij de zang van Bist du bei mir van Bach . Het hoogtepunt volgde op het einde van de avond, toen Simon Waltens (die op 22 maart 94 wordt), begeleid door Jos D’hollander, een lied van Schubert ten beste gaf. De vlekkeloze uitvoering werd bekroond met een staande ovatie.
(foto’s: Julien Heerwegh)

Het Jaarboek is tegen 25 euro verkrijgbaar:

weekends: Gemeentemuseum, Kasteelstraat 16
weekdagen: Toeristisch Infokantoor, gemeentehuis, Markt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *