Ook in Temse werd Wapenstilstand herdacht

TEMSE – 11 November is ook in Temse een dag van herdenking voor Wapenstilstand. Er waren herdenkingen in Temse-centrum, Steendorp, Elversele, Velle en Tielrode.

Naar aanleiding van Wapenstilstand was er een plechtige herdenkingsdienst in de Onze-Lieve-Vrouwekerk met aansluitend een bloemenhulde, Uitvoering van de Last Post door Carlo Brys, dodenappel en uitvoering van het Belgisch volkslied en het Lied van de Vlaamse Gemeenschap. Nadien werden de verantwoordelijken van politie, brandweer, Rode Kruis en andere verenigingen ontvangen in het gemeentehuis.

Ook op Velle, Elversele, Tielrode en Steendorp werd Wapenstilstand herdacht.

In Steendorp legde schepen Wim Van Rossen (Open VLD), in naam van het gemeentebestuur, een krans neer aan het gedenkteken van de gesneuvelden, in de Sterstraat.

In Elversele was er een intiem moment op de begraafplaats. Schepen Debby Vermeiren (CD&V) en gemeenteraadslid Hilde Van de Voorde (CD&V) brachten voor het lokaal bestuur een huldiging aan het gedenkteken van de gesneuvelden.

Meer foto’s, herdenking Steendorp, klik hier
Meer foto’s herdenking Temse, klik hier

In Steendorp was er een bloemenhulde vanwege het lokaal bestuur met schepen Wim Van Rossen (Open VLD)
In Temse was er een eucharistieviering en aansluitend dodenappel, uitvoering van de Last Post door Carlo Brys, en uitvoering van het Belgisch volkslied en het Lied van de Vlaamse Gemeenschap.
In Elversele brachten schepen Debby Vermeiren en gemeenteraadslid Hilde Van de Voorde hulde aan de gesneuvelden (C) foto Albert Beirnaert)

Een gedachte over “Ook in Temse werd Wapenstilstand herdacht”

  1. Beste mensen aan alle aanwezigen op de Wapenstilstand herdenking op 11November te Steendorp , hartelijk dank !
    Dankbaarheid is Herinneren…Lest We Forget…
    Aan de heer de Schepen van de gemeente Temse , die dit jaar de bloemen neer legde , kunt U misschien volgend jaar eens ervoor zorgen dat het Gedenkteken De Zerk eens een keer er proper bij ligt ipv al dat onkruid er nu was !!! Steendorp zou U dankbaar zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *