Vrijwilligers van ‘Gezonde Buurt’ plaatsten zitbank op Hollebeek

TEMSE – Vrijdag 6 oktober werd aan het graspleintje dichtbij de Hollebeekschool, een nieuwe zitbank plechtig in gebruik genomen. Een initiatief van de werkgroep ‘Samen een Gezond Temse’, ondersteund door ‘Gezonde Buurt’ van CM en het Lokaal Bestuur Temse. “We willen mensen meer laten bewegen maar dan moeten er onderweg ook verkwikkende zithaltes zijn”, stelt Els Van Daele, bezieler van het project.

De onthulling vormt het startpunt van een project rond zitbanken in Temse.

Ze bieden een kans voor mensen die minder goed te been zijn om meer buiten te komen omdat ze onderweg de kans krijgen om even te gaan zitten. Voor meer onderling contact tussen mensen die in Temse wonen of er vertoeven of er langskomen. Om te genieten van het feit dat buitenlucht en contact een grote meerwaarde bieden voor de gezondheid. Ideeën te geven voor extra zitbanken op andere locaties. Er zal een ideeënbus aanwezig zijn.

Els bracht kwam op het idee omdat ze zelf door gezondheidsproblemen geen lange wandelingen meer kan maken. De werkgroep Gezonde Buurt sprong mee op de kar en de eerste zitbank is nu een feit. Die werd geplaatst op een graspleintje in de wijk Hollebeek.

“Het is wel een voorlopig exemplaar”, vertelt schepen Debby Vermeiren (CD&V) uit. “De huidige picknickbank zal in een later stadium vervangen worden door een ander type zitbank zoals er ook op andere plekken in de gemeente al te vinden zijn.”

De vrijwilligers van Gezonde Buurt hopen natuurlijk wel op een vervolg.

“Er zijn immers nog heel wat plaatsen in de gemeente die een verkwikkende zithalte kunnen gebruiken”, zegt Eddy Noens. “We denken dan in de eerste plaats aan de deelgemeenten. We doen nu een oproep naar de hele bevolking om ontbrekende locaties te signaleren. We zullen deze dan oplijsten en aan de gemeente bezorgen.”

De eerste zitbank is geplaatst op Hollebeek omdat hier vlakbij een drukbezochte school is. Men kan hier met de kleine kinderen even halt houden indien nodig maar het is ook een plek waar buurtbewoners kunnen verzamelen om een praatje te slaan.”

Tips voor andere locaties kan men mailen via: Zitbankentemse@gmail.com

Meer foto’s, klik hier

De vrijwilligers van ‘Gezonde Buurt’ plaatsten een eerste zitbank aan Hollebeek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *