Hotel de Sampan nieuwe troef voor toerisme

Nieuw hotel mikt vooral op Chinese en Europese toeristen 
Op de Markt opent volgende week hotel De Sampan de deuren. Het wordt een nieuwe toeristische troef voor de scheldegemeente. Het hotel wil een alternatief bieden voor verblijf in hotels in de omliggende drukke steden Antwerpen, Brussel en Gent.
Hotel De Sampan_Tony_Nai_2
“Chinezen houden van luxe”, weet Tony Nai

Oosters restaurant De Sampan is sinds zes jaar gevestigd in het voormalige postgebouw.
Nadat zaakvoerder Tony Nai en echtgenote Daisy zowat 2.5 jaar geleden ook in Puurs, vlakbij het station, een Sampan restaurant openden, breidt men in Temse nu uit met een hotel op de bovenverdiepingen van het restaurant.

“Voor de realisatie van het hotel voegden we een derde verdieping toe aan het oude postgebouw”, vertelt Tony. “Zo kunnen we 5 luxekamers aanbieden waarvan 2 familiekamers die geschikt zijn voor vier personen.

Met het hotel mikt de zaakvoerder zowel op Chinese als Europese toeristen.

Om de Chinese toeristen naar Temse te lokken werkt men samen met een reisbureau in China.

“Eén van de grote troeven van Temse is dat het in de gouden driehoek Antwerpen, Brussel, Gent gelegen is”, weet Tony Nai. ” Van hieruit ben je snel overal. Maar hier in Temse is het veel rustiger. Ook de Schelde is een troef, hotelgasten kunnen een rustige wandeling maken langs de kaai of het dijkpad. Al die troeven zal het reisbureau uitspelen”.

De voorbije jaren kwamen er al regelmatig Chinese toeristen naar Temse.
“Maar die moesten we dan laten verblijven in de hotels en B&B’s in de buurt”, klinkt het. “Nu kunnen we de gasten in eigen huis laten verblijven”.

Men kan in het hotel een kamer boeken op basis van logement en ontbijt.
“Dat ontbijt in de vorm van een buffet wordt geserveerd in een afgesloten deel van ons restaurant”.

De realisatie van het hotel is trouwens een serieuze investering.

We creëerden een receptie om de gasten te ontvangen en we plaatsten een gloednieuwe lift geschikt voor 8 personen. Alle kamers hebben airco en een brede instapdouche, twee kamers hebben extra ook een mooi ovaal ligbad. alle kamers worden trouwens opgefleurd met oude en nieuwe foto’s van Temse”, schetst de zaakvoerder. “Chinezen houden van luxe. Daarom dat ik de gasten regelmatig ook adresjes van plaatselijke handelszaken geef”.

Tony Nai hoopt dat ook de plaatselijke industriezones TTS en De Zaat op de kar springen.

“Ons hotel is ideaal gelegen om klanten of zakenrelaties te laten verblijven”, stelt Tony. “We hebben trouwens ook een zaaltje voor vergaderingen”.

Burgemeester Luc de Ryck (CD&V) is in de wolken met het initiatief. “Het wordt zonder twijfel een nieuwe toeristische troef voor onze gemeente”, klinkt het.

Hotel De Sampan_Tony_Nai_1
Het hotel werd gerealiseerd op de bovenverdiepingen van het restaurant

Een gedachte over “Hotel de Sampan nieuwe troef voor toerisme”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *