Komende zondag weer Picknick ‘Eigen Kweek’ van Trekkersgroep FairTradeGemeente op de Markt

TEMSE – Komende zondag 10 september organiseert de Trekkersgroep FairTradeGemeente (FTG) voor de zevende keer haar Picknick ‘Eigen Kweek’ op de Markt van Temse van 12.00 u tot 16.00 u. De maand september staat in teken van Duurzaamheid. Daarom wil FTG met deze activiteit diverse duurzame landbouwinitiatieven in Temse in de kijker zetten.

Er wordt een driegangenmenu aangeboden met een courgette-tomatensoep, een belegd stokbrood en vers geplukt fruit uit een boomgaard in Tielrode.

“Het broodje werd speciaal voor dit evenement gebakken door bakker Wauters met het Waas polderbroodmeel”, vertelt Els Vercouteren. “Het beleg is gevarieerd en belegd met kraakverse groenten, die de dag ervoor nog op de akkers stonden. Verser kan het niet. De toeleveranciers zijn de Vleeshoeve, Hoeveproducten Heirbaut, Schapenboerderij de Wollebol, biogroenten Verlent, de Beekhoeve en de imker bij ’t Fort, allemaal rotsvaste waarden in de duurzame voedingsproductie van Temse.”

Bij het voorspelde zonnig weer zondag kan men de dorst lessen met het KEREL bier van de VBDCK brouwerij In Tielrode of met diverse fairtrade dranken van de Oxfam Wereldwinkel van Temse.

“Een traditie is de ‘Gastspreker op de Koffiebabbel’. Dit jaar is dat Herman Bryssinck die om 14.00 u. de sociale en duurzame onderneming ‘de Vasse Kweek’ uit Kruibeke kort komt toelichten”, klinkt het. “Dat is een Sociale moestuin waar jongeren met een beperking een zinvolle dagbesteding krijgen, door te zaaien, kweken en oogsten in de groentetuin, onder begeleiding van vrijwilligers. Een mooi en succesvol initiatief.”

Er wordt gewerkt met voorintekening via elsvercouteren@hotmail.com, maar passanten kunnen nog een menu eten zolang de voorraad strekt.

Ook de voorbije jaren organiseerde de Trekkersgroep een picknick ‘Eigen Kweek‘ op de Markt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *