Tentoonstelling ‘Expo ’58’ tot 17 september in het Gemeentemuseum

TEMSE – In Brussel vond 65 jaar geleden in 1958 de wereldtentoonstelling plaats. Dat ging in Temse niet onopgemerkt voorbij. In het gemeentemuseum vindt deze zomer een tentoonstelling plaats over Expo 58. “Heel leerrijk om terug te keren naar de tijd van toen”, zegt schepen voor Cultuur Lieve Truyman (N-VA).

1958 – De EXPO ’58 liep van 16 april tot 19 oktober 1958. Het werd een editie in het kader van technologische vooruitgang, de verovering van de ruimte en van meer diversiteit en verdraagzaamheid onder de volkeren. Het evenement had niet alleen een grote impact op de stad Brussel, maar ook op gans België en dus ook op Temse.

Uitgerekend 65 jaar na datum wil de Beheerraad van het Gemeentemuseum met deze tentoonstelling een beeld ophangen van deze dynamische en innoverende tijd.

Hostessen

De wereldtentoonstelling had niet alleen een grote impact op de stad Brussel, maar op het hele land. Ook Temse droeg zijn steentje bij. De firma Constructam leverde treintjes voor de expo. Er traden eveneens talrijke verenigingen uit Temse op, zoals de turnclub Willen Is Kunnen. Het begrip ‘hostessen’ vond er bovendien zijn ingang. De expo was het startschot van de hostessen van Toerisme Temse.

Om de tentoonstelling te vullen, moest er niet ver gezocht worden. Alles komt uit een privécollectie. “Respect voor wie dit allemaal heeft verzameld”, zegt schepen Truyman, die de tentoonstelling opende.

Expo ’58’ tot en met 17 september vrij toegankelijk op zaterdag en zondag van 14 uur tot 18 uur en op zondag ook van 10 uur tot 12 uur in het Gemeentemuseum Kasteelstraat 16.


	

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *