Raadslid springt voor zwemzones in groot-Temse

Schepen van Sport Wim Van Rossen houdt de boot af

TEMSE – Zwemmen in open water, daar droomt gemeenteraadslid Alec Lamberts (TESAMEN) van. Onlangs keurde de Vlaamse Regering een ontwerpdecreet goed dat de regels vereenvoudigt. Dat laat gemeentes toe om zelf vrije zwemzones aan te duiden. Lamberts ziet concrete zones die in aanmerking komen in Temse.

“Wat vrij eenvoudig lijkt, is het dat helemaal niet”, repliceert schepen van Sport Wim Van Rossen (Open VLD).

Gemeenteraadslid Alec Lamberts (TESAMEN) trok naar de provinciehoofdstad om daar zijn droom kracht bij te zetten op de jaarlijkse Big Jump.

“Elk dorp een zone”

“Ik spring voor zwemplekken met kleine strandjes in de plassen van Steendorp, Tielrode en Temse. Denk aan Den Esch of het Waesmeer, ideaal voor een frisse duik. Temse heeft een schat aan open water.”

“In Zweden kan het op veel plekken, wij kunnen die zwemcultuur overnemen. Temse kan een voorloper zijn door meteen in elk dorp een zone te voorzien.”

“Het schepencollege maakte wat bang op de gemeenteraad, maar vanuit angst de boot afhouden is niet de bedoeling. In Temse durft de politiek soms te weinig dromen, dromen van dingen die in andere Europese landen normaal zijn. Of ze willen niet toegeven dat ze dromen” (knipoogt Lamberts)

Het gemeentebestuur deelde het enthousiasme van het raadslid niet.

“Wat eenvoudig lijkt, is dat in de realiteit helemaal niet. De veiligheidsvoorzieningen die moeten getroffen worden zijn niet min”, zegt schepen Van Rossen. “Bovendien wordt er al jarenlang gewaarschuwd voor de gevaren van het zwemmen in de Schelde. Ik ga mensen echt niet aanraden om in die rivier te springen.”

Raadslid Alec Lambert trok naar Gent voor de Big Jump en sprong voor zwemzones in groot-Temse
Schepen Wim Van Rossen gaat niemand aanraden om in de Schelde te springen

Een gedachte over “Raadslid springt voor zwemzones in groot-Temse”

  1. Eenvoudig en veilig maken is het niet, maar Alec Lambert zegt niet dat je in de Schelde moet springen.Natuurgebied Den Esch is een rust- en broedgebied voor zwemvogels en kikkers.
    . Waesmeer misschien? Regelmatig blauwalgen ontdekt.Dromen en realiteit ver uit elkaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *