Lokaal Bestuur Temse stelt locatie ter beschikking voor Cura en Temse Schenkt

TEMSE – De welzijnsverenigingen Cura en Temse Schenkt krijgen eindelijk nieuw onderdak. Zowel vzw Cura als vzw Temse Schenkt reageren opgelucht nu ze weten dat hun werking kan blijven bestaan nadat ze eind 2023 de ISA-site (gebouw Sint-Amelberga) noodgedwongen moeten verlaten.

Tot op heden stelde Interwaas hen een aantal ruimten tijdelijk ter beschikking in het gebouw van Sint-Amelberga. De afbraakwerken van dit gebouw starten begin 2024.

“De zoektocht naar geschikte, goed bereikbare en centraal gelegen ruimten was niet eenvoudig maar uiteindelijk vielen alle puzzelstukken in elkaar”, zegt schepen Patrick Vermeulen Open VLD).

Door de nieuwbouw van De Reiger verhuizen zowel de keuken van De Pelikaan als het Lokaal Dienstencentrum mee naar de nieuwe site waardoor wij deze vrijgekomen plaatsen tijdelijk ter beschikking kunnen stellen.

Voorzitster Martine Le Blon van Temse Schenkt is tevreden over het feit dat hun werking kan worden verdergezet. Free Verdonck van Cura benadrukt dat heel wat mensen bij hen aankloppen voor een voedselpakket en vindt het een meerwaarde dat de nieuwe locatie opnieuw centraal gelegen is en bovendien in de ‘vertrouwde’ buurt blijft.

Lokaal Bestuur Temse draagt beide verenigingen een warm hart toe.

Vzw Cura is al meer dan 12 jaar actief en vooral gespecialiseerd in voedselbedeling. Tweewekelijks verdelen zij meer dan 100 voedselpakketten. Zij werken hiervoor samen met de voedselbank van Luik en een 20-tal andere organisaties.

Vzw Temse Schenkt is actief sinds 2021 en ondersteunt gratis zij die het nodig hebben met noodpakketten, kleding, verzorgingsproducten, speelgoed en huisraad. Het afsprakenkader en de samenwerkingsovereenkomst tussen het Lokaal Bestuur en de verenigingen zullen nog verder op punt gezet worden.

De organisaties zijn tevreden met de nieuwe stek.
“De zoektocht naar geschikte, goed bereikbare en centraal gelegen ruimten was niet eenvoudig “, aldus schepen Patrick Vermeulen (rechts)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *