Volley Team Temse vierde vijftigjarig bestaan

TEMSE – Sportclub Volley Team Temse vierde haar gouden jubileum. Het bestuur werd voor deze gelegenheid ontvangen door het lokaal bestuur in AC De Zaat.

De club heeft haar oorsprong op de boomgaard van de vader van François Aluwé in de Kleine Dweerstraat waar in 1973 enkele jongens begonnen te volleyballen in een boomgaard.

“Nog datzelfde jaar is de beslissing genomen om competitie te spelen”, vertelt voorzitter Burt Riské. “Trainen deden ze in de parochiale sporthal Temsica en op de speelplaats van de school op de Velle. Een jaar later zijn ze definitief naar de sporthal in Temse getrokken.”

Vergane glorie

De eerste voorzitter was Florimond Noens die opgevolgd werd door Luc Verhulst en later Patrick Michiels. Die laatste zou uiteindelijk 27 jaar voorzitter blijven. “Zonder zijn inbreng zouden wij hier niet staan”, stelt de voorzitter.

de volleybalhistoriek in Temse dateert eigenlijk al van veel vroeger Zo was er V.C. Willebrord Temse dat vanaf 1967 V.C. Constructam Temse werd en later bekend werd al VC Temse (1e Nationale). Vanaf 1976 waren er Volley Temse Dames. Zij werden landskampioen in ’82 en ’89 en bekerwinnaar in ’79 en ’91.

Er was jeugdwerking vanaf 1989 (Belgisch kampioen pre-min in ’97). Later was er ook Bell’s Temse. En waren er vele ploegen in groot-Temse : VC Hades, VC Elversele, VC Steendorp, VC Zenith, VC Artemis. Allemaal vergane glorie.

“In 1999 kwam er een jeugdwerking bij en in 2007 volgde voor Volley Team Temse een promotie naar de nationale reeksen. De naam Volley Team Temse kwam er na een fusie met Bell’s Temse in 2012. Intussen is de club verhuisd naar de sporthal van Steendorp.”

Motor van het sociale leven

“Dank zij het harde werk van vele vrijwilligers en de inzet van onze sportieve staf en al onze spelende leden zijn we er in geslaagd om 2 vrouwen én 2 herenploegen in competitie te hebben”, zegt Burt Riské. “De focus blijft uiteraard ook op onze jeugdploegen. Van de 197 leden zijn er bijna 100 jeugdspelers en -speelsters en daar zijn we erg trots op.”

“Als lokaal bestuur zijn we bijzonder verheugd dat de jubilaris nog steeds ‘alive and kicking’ is”, klonk het bij huidig schepen van Sport Wim Van Rossen (Open VLD) “Met haar succesvol verleden heeft de club de naam van onze gemeente nationaal en internationaal uitstraling gebracht. Dit met titels in verschillende reeksen en internationale deelnames. Ook door de enthousiaste en profesionele manier waarop de club geleid wordt is het één van de motoren in het sociale leven van onze gemeente.”

Voorzitter Burt Riské (midden) samen met het bestuur geflankeerd door burgemeester Hugo Maes, huidig sportschepen Wim Van rossen en gewezen schepenen van sport Debby Vermeiren en Patrick Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *