Vergunning voor parkeerverbod, verhuiswagen of werfcontainer vraag je voortaan online aan

TEMSE – Na de lancering van de nieuwe websites zet Lokaal Bestuur Temse terug een stap naar een betere digitale dienstverlening. Inwoners en aannemers kunnen een vergunning voor een parkeerverbod, verhuiswagen, werfcontainer of wegenwerken nu online aanvragen.

Wil je een parkeerverbod aanvragen voor een verhuis of een levering? Neemt een container, stelling of werfkraan een deel van het voetpad, het fietspad, een parkeervak of de rijbaan in? Dan heb je een vergunning voor inname van het openbaar domein van Lokaal Bestuur Temse nodig.

Ganse proces digitaal

De aanvraag verloopt vanaf nu online via www.temse.be/inname-openbaar-domein-aanvraag (en het EagleBe-platform). Je hoeft dit niet meer via de lokale politie aan te vragen. Handig en gebruiksvriendelijk voor de inwoners en aannemers van zowel bouw- als wegprojecten!

“Na de lancering van vier nieuwe websites, is het online aanvragen van een vergunning voor de inname van het openbaar domein opnieuw een verbetering van onze digitale dienstverlening. Ook achter de schermen verloopt het ganse proces nu digitaal”, geeft schepen van Digitalisering Wim Van Rossen (Open VLD) aan.

Zo vraag je een inname openbaar domein online aan

Als inwoner of aannemer volg je deze stappen:

Surf naar www.temse.be/inname-openbaar-domein-aanvraag. Daar start je online aanvraag en vind je meer info, tarieven en voorwaarden. Volg de verschillende stappen.

Dien je aanvraag minstens 7 werkdagen voor de start van de tijdelijke inname van het openbaar domein in. Aanvragen voor wegenwerken of het afsluiten van een straat moeten minstens één maand op voorhand worden ingediend.

Online aanvraag ingediend? De teams van Lokaal Bestuur Temse en politie werken alles verder digitaal af. Er wordt, indien nodig, een digitaal signalisatieplan opgemaakt. De politie geeft advies.

Na goedkeuring betaal je de vergunning online en ontvang je ze met bijhorend plan in je mailbox.

“De info stroomt nu automatisch door naar GIPOD, een databank met een overzicht van alle innames van het openbaar domein. Dit is van belang bij grote wegenwerken en bouwprojecten”, vult schepen van Mobiliteit en Openbare werken Lieve Truyman (N-VA) aan.

“Doordat alles doorstroomt naar GIPOD betekent dit ook een verbetering voor de hulpdiensten. Zij zijn nu beter en sneller geïnformeerd over alle wegonderbrekingen. Een grote meerwaarde!”, sluit burgemeester Hugo Maes (CD&V) af.

Heb je vragen over het gebruik van EagleBe of ben je minder digitaal vaardig? Contacteer dan een medewerker van het team Beleids- en bestuursondersteuning via 03 710 12 56 of secretariaat@temse.be.

Lieve Truyman en Wim Van Rossen tonen hoe men snel en gebruiksvriendelijk op de smartphone een aanvraag kan indienen om het openbaar domein in te nemen of een parkeerverbod aanvragen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *