BW Temse huldigde spelers voor kampioenenseizoen

Topschutter neemt afscheid in schoonheid

TEMSE – Zondag 31 april speelde kampioenenploeg SV Blauw-Wit Temse (BWT), in het eigen Fernand Schuermanstadion, zijn laatste wedstrijd in vierde provinciale. De ploeg was al weken zeker van promotie naar een hogere reeks.

“We hebben met deze groep een fantastisch parcours afgelegd, dit is werkelijk ongezien”
Voorzitter Johan Boel

Blauw-Wit bleef een gans seizoen ongeslagen, een unicum in voetballand. Na een fotoshoot en de wedstrijd tegen WS Sombeke werden de spelers gehuldigd door het bestuur. Speler Ismail ‘Izzy’ Ben Ayad werd extra in de bloemetjes gezet. Hij hangt definitief zijn voetbalschoenen aan de haak.

Seizoen zonder nederlaag

De eindstand in 4e prov. F O-VL. 2022/2023

BWT eindigde het kampioenenseizoen met 80 punten, twaalf punten meer dan de tweede in het eindklassement Bosdam Beveren.

“We hebben met deze groep dit seizoen een fantastisch parcours afgelegd, dit is werkelijk ongezien”, vertelde voorzitter Johan Boel.

De laatste wedstrijd bleef het nog spannend tot het einde. Maar tien minuten voor affluiten kon Seppe Van Isterdael scoren en de bordjes gelijkstellen. Zo bleef de ploeg een gans seizoen zonder nederlaag en dat met een doelpuntensaldo van maar liefst 121 gescoorde doelpunten tegen slechts 13 tegengoals.

Ook voor de laatste thuiswedstrijd organiseerde BW Temse weer een footlunch. Ruim 120 eters schreven zich in voor een barbecuefestijn verzorgd door slagerij Maison Cornu uit de Kasteelstraat.

“Dit is nooit gezien in 4de provinciale”, klonk het bij bestuurslid Jurgen Boel. “Het voorbije seizoen hadden we voor onze footlunches gemiddeld 70/80 inschrijvingen, met vandaag meer dan 120. Er zijn ploegen in nationale reeksen die dit niet halen.”

Meer dan 120 eters kwamen footlunchen in Club 45

Springlevend

Na de wedstrijd werden alle spelers en de de sportieve cel van de ploeg gehuldigd voor het kampioenenseizoen.

“Ik ben naar hier gekomen met heel veel ambitie”, vertelde T1 Geert Mariman. “Het was een geweldig seizoen. In deze spelersgroep zat zoveel kwaliteit dat het moeilijk fout kon lopen. Ook achter de schermen is het ongezien hoeveel werk er week na week geleverd wordt voor de club. De passie die uitstraalt van bestuur en medewerkers is ongelooflijk. Vorig jaar waren we bijna dood, nu is BWT springlevend.”

“BW Temse is springlevend”, zei T1 Geert Mariman

Topschutter

Tenslotte werd topschutter Ismail ‘Izzy’ Ben Ayad, dit seizoen goed voor 26 treffers, in de kijker geplaatst. Hij stopt definitief als speler en gaat jongeren in het voetbal opleiden.

“Het is een fantastische prestatie, en niet evident, 26 doelpunten scoren in een seizoen waarin we kampioen spelen”, stelde Johan Boel. “We hebben dan ook een speciale trofee voorzien voor onze topschutter. Het is wel spijtig dat Izzy zijn voetbalschoenen aan de haak hangt maar ik heb begrepen dat hij jongeren in het voetbal gaat opleiden. Bedankt Izzy wat jij voor BWT betekent hebt bij het behalen van de titel en heel veel succes gewenst.”

“Na 30 leuke, succesvolle jaren zit mijn wedstrijd er op”, klonk het bij Ismail op de sociale media.”Geen verlengingen of penalty’s meer. Ik sluit af met een zesde titel/promotie en 26 doelpunten dit seizoen. Met heel veel tevredenheid, voldoening, trots en dankbaarheid kijk ik terug op dit geweldig parcours.
Bedankt SV Blauw Wit Temse voor dit mooie, waardige afscheid.”

Vanaf september speelt BWT in derde provinciale. Het bestuur hoopt dat voetbalminnend Temse ook dan de ploeg massaal zal steunen en komt supporteren in het Fernand Schuermanstadion.

Meer foto’s footlunch, klik hier
Meer foto’s wedstrijd, klik hier (foto’s Julien Heerwegh)
Meer foto’s huldiging, klik hier

Kampioenenploeg BW Temse 4e prov. F Oost-Vlaanderen 2022/2023
Ook topschutter Ismail ‘Izzy’ Ben Ayad werd gehuldigd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *