Nieuwe verkaveling op oude fabrieksterreinen krijgt naam Amé Fiévezstraat.

TEMSE – De nieuw aan te leggen straat voor de nieuwe verkaveling op de oude terreinen van Wittock-Van Landeghem krijgt de naam Amé Fiévezstraat.

“Bij principebeslissing van 30 januari 2023 werd op voorstel van het schepencollege en na gunstig advies vanuit de Cultuurraad, ingestemd met de nieuwe straatbenaming Amé Fiévezstraat voor de verbindingsweg tussen de Piet Nutenlaan en Oscar Van Durmelaan in de nieuwe verkaveling aldaar”, stelt burgemeester Hugo Maes (CD&V).

“Amé Fiévez (geboren op 07/03/1891 en gestorven op 26/03/1917) was de zoon van een landbouwer-bakker-kolenhandelaar, afkomstig uit Calonne. Als oorlogsvrijwilliger sneuvelde hij op dezelfde plaats en hetzelfde tijdstip als de gebroeders Van Raemdonck”, klinkt het. “Zij werden oorspronkelijk samen begraven in niemandsland tot repatriëring mogelijk was. De stoffelijke resten werden tijdens de 13e IJzerbedevaart naar de crypte van de IJzertoren overgebracht.”

“De verkaveling grenst aan de Gebroeders Van Raemdonckstraat en ligt in de buurt van de Clemens De Landtsheerlaan. Daarom de symbolische naamgeving. In toepassing van de wettelijke procedure werd een openbaar onderzoek naar bezwaren gehouden in de periode van 6 februari tot en met 6 maart 2023. Het gaf geen aanleiding tot enig bezwaar. “

De meerderheidspartijden N-VA, Open VLD en CD&V en Vlaams Belang gingen akkoord tijdens de gemeenteraad. Groen en Tesamen onthielden zich.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *