Kinderen planten weer boompjes en plantjes voor Geboortebos

TEMSE/STEENDORP – Ook dit jaar worden er weer boompjes en plantgoed aangeplant voor de geboortebossen. Afgelopen weekend konden driejarige kleuters samen met ouders en grootouders dit doen in Temse-centrum en Steendorp.

In Temse-centrum werden vooral struikjes geplant door kids geboren in 2019 aan de Schipperslaan, op de site De Zaat, ter hoogte van de mobilhomeparking. In Steendorp gebeurde dat in het Gelaagpark, tussen de Kerkhofstraat en de Kiep.

“Het is een jarenlange traditie in onze gemeente om boompjes te planten voor het geboortebos”, aldus Debby Vermeiren (CD&V), schepen van Natuur en Groen. “Hier in de centrumgemeente schreven zich 44 kinderen in om een boompje te planten. In Steendorp waren er 16 kinderen aanwezig.”

Iedereen kind mocht samen met ouders en grootouders een vijftal plantjes aanplanten.

In Temse werkte ook de Gezinsbond mee aan het initiatief. Na het planten kregen de kinderen daar een leuk geschenkje aan het tentje van de Gezinsbond.

In Steendorp was er zoals de voorbije jaren een samenwerking met Natuurpunt Scousele. Ook daar kregen de kinderen nadien een verrassing en kon men net als in Temse-centrum genieten van een drankje.

In Elversele en Tielrode plant men op 18 maart boompjes voor het Geboortebos.

Meer foto’s Geboortebos Temse, klik hier
Meer foto’s Geboortebos Steendorp, klik hier

Net zoals in Temse (boven) werd ook in Steendorp (onder) weer geplant voor het Geboortebos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *