KC Temse promoveert voor het eerst naar de Topleague Korfbal

TEMSE – In een overvolle sporthal Temsica zagen meer dan 300 dolenthousiaste supporters hoe KC Temse voor de eerste keer in zijn geschiedenis promoveert naar de Topleague Korfbal, de 1ste nationale divisie van het zaalkorfbal.

Een 18-14 zege tegen Sikopi was voor het ongeslagen Temse op de derde laatste speeldag voldoende om de titel oververdiend binnen te halen.

“Met een selectie van ervaren spelers en aanstormend talent hebben coaches Terence Claes en Jurgen Scheers de laatste seizoenen een team dat steevast in de middenmoot van het klassement vertoefde naar een hoger niveau getild”, glundert voorzitter Bert Louage. “Deze titel is mede het resultaat van vele jaren sterk inzetten op jeugdwerking. Elke dag zijn meer dan 30 trainers met hart en ziel bezig om onze jeugd te vormen tot volwaardige kernspelers. Als grootste korfbalfamilie van het land heeft KC Temse terecht zijn plekje verdiend in de topleague van het land.”
(foto’s: Stefaan Van Hul)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *