CD&V organiseerde nieuwjaarsconcert in Velle

TEMSE-VELLE – In de kerk van Velle organiseerde CD&V Temse een nieuwjaarsconcert met Harmonie Orkest Temse (HOT) Eregast was staatsecretaris Van Asiel en Migratie Nicole De Moor.

“We kozen deze keer voor een nieuwjaarsconcert en aansluitend een drink voor de aanwezigen”, aldus burgemeester Hugo Maes. “En dus niet voor een traditionele receptie met een gastspreker.”

Jeugdjaren in Velle

Het concert onder het motto: ‘Hugo Klinkt‘ was een activiteit in het kader van ‘Hugo On Tour’ waarbij men in alle deelgemeente activiteiten organiseert.

De voorzitter van CD&V Temse Florian Wauman verwelkomde de aanwezigen en gemeenteraadslid Ingrid De Schepper gaf info bij de gespeelde muziekstukken.

Eregast was staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor. Zij nam kort het woord en onthulde dat zij een link heeft met Temse-Velle. “Velle is mij inderdaad niet onbekend, ik heb hier een deel van mijn roots liggen”, stelde de staatssecretaris. “Ik ben hier in mijn jeugdjaren veel geweest. Mijn grootmoeder is opgegroeid in Velle in de Steendonkstraat.”

Inspiratiebron

“Ik kwam dus heel vaak op bezoek op haar boerenerf. Ik had trouwens het geluk om deel uit te maken van een viergeslacht want ook mijn overgrootmoeder was afkomstig uit de Steendonkstraat”, klinkt het. “Mijn grootmoederj was en is trouwens nog altijd een inspiratiebron. Want op latere leeftijd gaf zij als vrijwilligster les aan anderstalige vrouwen en nieuwkomers in ons land om hen Nederlands te leren en op weg te zetten bij de eerste stappen bij migratie en inburgering. Daarom is dat engagement een inspiratiebron voor mij dat het leven niet enkel om je eigen genot draait maar men ook voldoening kan scheppen uit het zich inzetten voor de samenleving.”

Meer foto’s, klik hier

Staatsecretaris Nicole De Moor vertelde dat ze een deel van haar jeugd doorbracht in Velle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *