Spannende strijd voor overwinning in 39ste carnavalsstoet ?

Komende zondag trekt de 39ste carnavalsstoet door de centrumstraten van Temse. Het wordt weer een bonte mengeling van groepen uit groot-Temse en de ruime regio.  De strijd voor de overwinning wordt ongemeen spannend.

Carnaval_Logo 2016Uit de regio zijn er groepen uit ondermeer Beveren, Belsele, Hamme, Haasdonk, Vrasene, Meerdonk en Moerzeke. Eén van de nieuwe groepen die deelnemen zijn De Moesenezen met Pirates Of The Kille. Net zoals de voorbije jaren zijn ook de Pivo’s uit het Nederlandse Clinge weer van de partij, en is Toeternietoe uit Breda weer de Hofkapel van Prins carnaval Willy I.

De strijd om de eerste plaats belooft alweer erg spannend te worden. De Sharky’s uit Steendorp dromen alvast van een overwinning. Enkele weken geleden, bij de voorstelling van de carnavalswagen, zei voorzitter Eddy Vermeulen “Als we nu niet winnen in Temse, zullen we dat nooit doen”. Maar De Sharky’s kenden tijdens de voorbijeDSC_0288 carnavalstoeten in de regio enige tegenslag. Daarom klonk het vorige week op de sociale media: “… We hopen dat we de stoet in Temse kunnen uitrijden zonder pech en tegenslag en met een goed resultaat”.

De Steendorps carnavalsgroep zal de overwinning alvast niet op een presenteerblaadje aangeboden krijgen. Er zijn meerdere concurrenten die aanspraak maken op de eerste plaats.

ND_16_DGCZo is er onder meer NabukoDonosor. Met hun thema ‘We Goan Overkop’ werden zij samen met de Sharky’s en de Titti Twisters uit Hamme onlangs in Rupelmonde op de eerste stek geplaatst. Zij komen trouwens met enkele ‘Selfieboys’ naar Temse. Die nemen selfies van de toeschouwers van de carnavalstoet die dan later op hun Facebookpagina te bekijken zijn. Een leuk initiatief van de boys en girls uit Bazel.

DSC_0160

Of gaat er toch nog een buitenstaander met de overwinning aan de haal?

Ter info: Vorig jaar wonnen de Titti Twisters uit Hamme met 4 punten voorsprong op de Sharky’s.

 

Klik hier voor het volledige programma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *