Coverband ’50 Tinten Brijs’ wil publiek in extase brengen !!!

Binnenkort is Temse een muziekband rijker. Herman Brys, bekend van ondermeer de StuBru-coverband de Norwegian Socks start met een Nederlandstalige coverband: ’50 Tinten Brijs’. De band zal bestaan uit enkele leden van de Socks en enkele nieuwe muzikanten.

50 _2 “Om dat Nederlandstalige muziek populair is en nog altijd in de lift zit beslisten we om dit project een kans te geven”, vertelt Brys. “Uiteraard blijven de Norwegian Socks bestaan. We bestaan trouwens dit jaar 20 jaar, wat we eind dit jaar zullen vieren. 50 Tinten Brijs is een zogenaamd nevenproject”.

Net zoals bij de Socks willen we ook nu sterk zijn in de originaliteit van de covers. We zullen nummers spelen die iedereen kent maar in een speciale verpakking. We gaan geen schlagers brengen maar het beste van De Kreuners, Gorki, De Mens, Noordkaap, Doe Maar, Het Goede Doel en The Scene. Ook klassiekers van artiesten zoals Louis Neefs, Rob De Nijs, Bots, Lais, Urbanus, Will Tura, Clouseau, Liliane St Pierre en André Hazes, – de lijst is eindeloos – komen aan bod.

“Het is trouwens voor het eerst dat we met een managementsbureau werken. Op 12 maart doen we in ’t Schrijverke een try-out 50 _1maar ondertussen is de trein wel al aan’t bollen. Er zijn ondertussen al 6 concerten geboekt, waaronder een optreden komende zomer in Bredene en tijdens de Gentse feesten op de Korenmarkt.

De organisatie daarvan was hier onlangs tijdens een repetitie en na drie nummers was al beslist dat we een plaats kregen op het podium op de Korenmarkt.”

Met de nieuwe band mikt men ook op evenementen die georganiseerd worden tijdens de zomervakantie door steden en gemeenten zoals parkconcerten.

50 _3“Aangezien die vooral tijdens weekdagen georganiseerd worden is er geen probleem wat de optredens van de Socks betreft. Die worden meestal tijdens de weekends geboekt”.

0 Tinten Brijs past zich graag aan aan elk publiek en graait gulzig in de grote kookpot gevuld met fantastische muziek uit eigen land en Nederland, en staat vooral garant voor een een avond vol sfeer, ambiance en kwaliteit. Ook al werd de band pas opgericht in het najaar van 2015, elke muzikant blikt terug op vele jaren ervaring op Belgische en/of buitenlandse podia in zowel bekende als minder gekende bands. Wie ooit The Norwegian Socks met zanger/entertainer Herman Brys aan het werk zag weet waarover we praten.

50 Tinten Brijs zijn: Herman Brijs : Zang, Philip Brijs : Gitaar, Dré Brijs: Gitaar, Bart Brijs: Bas, Stef Brijs: Drums & percussie, Sergio Brijs: Hammond orgel en synthesizer.

’50 Tinten Brijs’ vind je op Facebook

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *