Week van de Handhaving op zwerfvuil en sluikstort levert in Temse 64 aanmaningen en vaststellingen op

TEMSE – De zesde editie van ‘de Week van de Handhaving op zwerfvuil en sluikstort’ vond plaats tussen 3 en 9 oktober. Ook in Temse werden extra controles uitgevoerd. Dat leverde 64 resultaten op van bewoners die betrapt werden op sluikstort.

Tijdens de eerste week van oktober week werden in heel Vlaanderen de controles op overtredingen fors opgedreven. 193 lokale besturen, politiezones, afvalintercommunales en Vlaamse partners bundelden de krachten. De acties in Temse wierpen hun vruchten af.

Aanpak in Temse

Tijdens die week voerden de handhavers van ons Lokaal Bestuur en Vlaamse ambtenaren (gemeenschapswachten, vaststellende ambtenaren, toezichthouders, handhavers van OVAM en de lokale politie) in gemengde patrouilles extra controles uit. De focus lag op inbreuken rond zwerfvuil en sluikstort. Verder onderzochten we het sluikstort om aanwijzingen van de overtreder te vinden.

“We vergroten de pakkans en maken zo duidelijk dat er maar één plaats is voor zwerfvuil: in de vuilnisbak. Overtreders worden in onze gemeente bestraft.” geeft schepen van Milieu Debby Vermeiren (CD&V) aan.

Peukenactie

Tijdens de Week van de Handhaving werd de lopende peukenactie extra in de verf gezet.

“Sinds deze zomer sensibiliseren en handhaven we tegen de overlast die peuken in ons straatbeeld veroorzaken”, stelt Debby Vermeiren. ” Onze gemeenschapswachten verspreiden promotiemateriaal aan de hotspots, delen gericht zakasbakjes uit en zorgen voor meer recipiënten voor peuken op het openbaar domein.”

Resultaten

Al deze acties leverden deze resultaten op:

  • 20 mondelinge of schriftelijke aanmaningen voor sluikstort
  • 12 vaststellingen voor zwerfvuil
  • 6 vaststellingen sluikstort zonder bekende dader
  • 2 camera-registraties sluikstort met bekende dader
Ook in industriezone TTS wordt regelmatig zwerfvuil gedumpt

Een gedachte over “Week van de Handhaving op zwerfvuil en sluikstort levert in Temse 64 aanmaningen en vaststellingen op”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *