Eindelijk nog eens een Prins carnavalsverkiezing in Tielrode

Beide kandidaten willen er zaterdag samen een groot feest van maken

TIELRODE – Komende zaterdag vind sinds lang nog eens een prins carnavalsverkiezing plaats in Tielrode. Elly Thomaes neemt het op tegen Karine De Kegel. Beiden zijn lid van een Tielroodse carnavalsvereniging, het wordt dus wellicht een spannende strijd voor de titel.

Oorspronkelijk waren er drie kandidaten maar Amber Steels (21), van carnvalsvereniging de Kettermuitsvrienden, besliste enkele weken geleden om toch af te zien van deelname.

Carnavalsfamilie

Elly Thomaes (38) is lid van carnavalsvereniging TKV The Gommybears en is verkoopster in een beenhouwerij in Waasmunster.

Elly Thomaes

De carnavalsgroep werd tien jaar geleden opgericht en Elly is voorzitter. De ganse familie is carnavalgek. Met haar kandidatuur wil ze in de voetsporen treden van haar echtgenoot Stefan Ivens. Hij was al drie keer prins carnaval van Tielrode en momenteel draagt hij de titel van Keizer carnaval van de Durmegemeente. En ook de twee kinderen van Elly en Stefan doen lustig mee, zij waren al kinderprins van Tielrode.

Geen concurrentie

“Ik ben twee jaar eredame geweest van Stefan en nu wil ik het zelf eens proberen”, vertelt Elly. “Vorig jaar was ik ook kandidaat maar door de gekende pandemie was de verkiezing afgelast. Ik dacht dat ik voor dit jaar de enige kandidaat zou zijn maar toen bleken er nog twee andere leuke dames mee te willen doen aan de verkiezing, wat altijd plezant is. Het is leuk dat Tielrode carnaval opnieuw opleeft.”

Even later gooide één van de kandidaten de handdoek in de ring en zijn ze nu dus nog met twee voor de prinsverkiezing.

“Er is geen sprake van concurentiestrijd, iedereen wil wel winnen maar ik gun Karine evenzeer de titel”, stelt Elly. “Na corona is het trouwens niet evident om voldoende sponsoring te vinden. Alles heeft twee jaar stil gelegen en het is niet makkelijk om alles opnieuw op gang te trekken. Daarom moeten we iedereen motiveren om opnieuw buiten te komen. Ik ga samen met de andere kandidaat een feestje bouwen komende zaterdag. Wie er ook wint we maken van Tielrode carnaval één groot feest.”

Tienjarig jubileum

Karine De Kegel (50) is als kandidaat de ouderdomsdeken. Ze is vijf jaar lid van KV De Sharky’s, is er bestuurslid en werkt in een bakkerij in Tielrode. Als ze de titel in de wacht sleept zou de de eerste zijn van haar vereniging.

Karine De Kegel

“Als carnavalist wil men altijd wel eens deelnemen aan een prinsverkiezing”, stelt Karine. Ik heb mij kandidaat gesteld omdat er toch wat strijd zou zijn met de verkiezing. Ik ben zelf 50 jaar en onze groep vierde tijdens het coronajaar 2020 het tienjarig jubileum. Het zou dus mooi zijn mocht ik de verkiezing winnen en we dit jaar een Prins hebben met onze vereniging.”

Zelf winnen

“Momenteel is mijn leven naast mijn job vooral carnaval”, klinkt het bij Karine. “Ik heb ooit zaalvoetbal gespeeld maar daar voel mij nu iets te oud voor. Het zal trouwens een spannende verkiezing worden. We hebben beiden onze groep als achterban dus dat zijn al heel wat stemmen die we sowieso gaan krijgen.”

Ik wens Elly veel succes tijdens de verkiezing maar uiteraard zou ik graag zelf winnen”, lacht Karine.

Verkiezing Prins Carnaval Tielrode 2023:
Zaterdag 26 november 20.11 uur zaal Gildenhuis Kaaistraat 10 Tielrode

Beide kandidaten willen er zaterdag samen een groot feest van maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *