Ons Streven organiseert infoavond over de Durmetuin en de familie Wittebroodt

TIELRODE – Komende vrijdag 11 november organiseert milieuwerkgroep Ons Streven een info-avond over De Durmetuin een natuurmonument van Tielrode.
In de gemeente wordt dit prachtige park ‘Den Hof van den Generaal’ genoemd.

Generaal-Majoor Arthur Wittebroodt vestigde zich na de eerste wereldoorlog met zijn gezin in de Gentstraat. Kleinzoon Christian bouwde de mooie tuin uit tot een gigantische levende verzameling van eikensoorten. Wereldwijd zijn er meer dan 500 rassen. Daarvan zijn er in de nationale plantentuin van Meise een honderdtal te zien. De mensen van Tielrode worden extra verwend, want de collectie in de Durmetuin is groter dan die van Meise.

Komende vrijdag 11 november in het Gildenhuis

In gesprek met de Durmetuin

In het park van 18.000 vierkante meter kan men niet minder dan 130 verschillende eikensoorten ontdekken. Maar er is veel meer te beleven. In honderd jaar tijd is de tuin in volle ontwikkeling gekomen.

“Er valt over de tuin en de familie Wittebroodt enorm veel te vertellen. Dat is precies wat Christian Wittebroodt op deze infoavond komt doen. Hij neemt ons mee in de familiegeschiedenis en in de historie van de Durmetuin. Kortom: dit is een avond die je als inwoner van ons dorp niet mag missen. Jouw kennis van en jouw bewondering voor mens en natuur in de Durmetuin, zal enorm toenemen.

Dit verhaal werd door Christian Wittebroodt vastgelegd in het boek “In gesprek met de Durmetuin. Een essay over de relatie tussen ecologie en religie”. Het boek wordt te koop aangeboden tijdens deze infoavond.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Vrijdag 11 november om 19.30 uur in het Gildenhuis Kaaistraat 10 Tielrode

Christian Wittebroodt

Een gedachte over “Ons Streven organiseert infoavond over de Durmetuin en de familie Wittebroodt”

  1. Bestaat de mogelijkheid nog om een bezoek te brengen in groep, meer specifiek de mensen van BOTS te Sint-Niklaas?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *