Ook politiek Temse kijkt al vooruit naar de volgende lokale verkiezingen

Lieve Truyman wil resoluut voor de burgemeestersjerp gaan

TEMSE – De volgende lokale verkiezingen zijn pas gepland voor oktober 2024 maar toch is ook een deel van politiek Temse al bezig met die stembusgang. Zo vertelde eerste schepen Lieve Truyman in een radio-interview dat ze, indien de mogelijkheid zich aandient, resoluut voor de burgemeesterssjerp wil gaan.

Sinds de verkiezingen van 2018 heeft een tripartite van CD&V, N-VA en Open VLD een meerderheid van 19 op 29 zetels in de gemeenteraad. Oppositiepartijen zijn Tesamen, Groen en Vlaams belang. Ondanks dat de volgende lokale verkiezingen nog niet voor meteen zijn worden langszaam maar zeker de degens al gekruist bij enkele politieke formaties in Temse.

Onlangs maakte politieke beweging Tesamen, met fractieleider Bert Bauwelinck, bekend dat zij, met het oog op de volgende stembusgang, samensmelten met Groen.

Eerste aan zet

“Door de krachten te bundelen hopen we vanaf 2025 zwaarder te wegen op het beleid of mee te besturen”, vertelde Bauwelinck aan de verzamelde pers.

Bij de verkiezingen van 2018 behaalde Tesamen en Groen samengeteld 6 zetels in de gemeenteraad.

“Dan zaten we erg dicht bij het resultaat van N-VA.(met 7 zetels red.) “En het is normaal gezien de grootste partij die eerst aan zet komt om een coalitie te vormen”, klonk het bij Tesamen.

Tesamen en Groen hopen samen om vanaf 2025 mee te besturen

Stemmenkanon kwijt

Huidig burgemeester Hugo Maes (CD&V) gaat de komende maanden ‘on Tour’ in Temse en de deelgemeenten met de hashtag #HugoOnTour.
“Aftrappen doet hij met een gezellig ontbijt op 12 november in JOC De Nartist”, lezen we op de sociale media van de partij. Daar kijkt men dus wellicht ook al naar de toekomst.

Hugo Maes nam in juni de sjerp over van Luc De Ryck die met pensioen ging. Met hem is de partij een heus stemmenkanon kwijt. Bij de laatste verkiezingen in 2018 behaalde Luc De Ryck maar liefst 1769 voorkeurstemmen. Lieve Truyman (N-VA) behaalde er 1616 en werd zo tweede in de hitparade van voorkeurstemmen in Temse. Zij wou toen al graag de sjerp omgorden maar dat was buiten Luc De Ryck gerekend en zo kreeg Truyman het ambt van eerste schepen toegeschoven.

Burgemeester Hugo Maes gaat de komende maanden ‘on tour’

Onlangs werd Lieve Truyman verkozen tot ondervoorzitter van N-VA Nationaal.

“Ik zit al sinds 2014 in de partijraad en zo heb ik mijn netwerk nationaal uitgebouwd. Maar mijn hart ligt toch vooral bij het lokale beleid”, vertelde ze in het programma Het Vrije Waasland bij Radio Land Van Waas (RLVW). “Wij zijn het eerste aanspreekpunt voor onze inwoners en bedrijven. Daar ligt eigenlijk mijn allereerste passie. Maar ook lokaal heeft men Vlaamse en Fedrale parlementsleden nodig. De wisselwerking is er, op lokaal niveau worden soms dingen uitgevoerd die op Vlaams niveau beslist zijn. Die stap is niet vooral puur politiek en voor mijn eigen carriére maar in functie hoe men een lokaal beleid goed kan uitvoeren.”

Burgemeestersambt

Heel wat politici zeggen nog niet bezig te zijn met de verkiezingen van 2024 maar is dat wel zo ?

“Wanneer een verkiezing achter de rug is begint men eigenlijk al de voorbereiding voor de volgende”, klonkt het bij RLVW. “Na de stembusgang van 2018 zijn we meteen beginnen werken en het beleid uitvoeren, dat is stap één. Dus inderdaad we zijn er altijd wel mee bezig.”

“Uiteraard willen wij met N-VA Temse vanaf 2025 opnieuw deel uit maken, – en stevig aanwezig zijn – binnen de meerderheid”, aldus Truyman. “De gesprekken rond het lijstrekkerschap moeten we nog opstarten.

Lieve Truyman heeft ook de ambitie om bij de volgende verkiezingen voor de burgemeesterssjerp te gaan.
“Als de mogelijkheid er is om vanaf 2025 het burgemeestersambt op te nemen zal ik dat zeer zeker doen”, vertelde ze.

Lieve Truyman vertelde bij Radio Land Van Waas dat ze ‘indien de mogelijkheid zich aandient, ze voor het burgemeestersambt wil gaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *