Posivitisme troef tijdens eerste Halloweenavond in wijk ’t Foort

Bewoners losten zelf probleem met hangjongeren op

TEMSE – Voor de eerste keer kwamen de bewoners van de sociale woonwijk ’t Foort samen voor een gezellig samenzijn in Halloweensfeer. “De buurt kwam regelmatig negatief in het nieuws door hangjongeren en daar willen de bewoners met dit initiatief verandering in brengen.

“Met deze organisatie willen we onze buurt opwaarderen”, vertellen initiatiefneemsters Emmely Keppens en Evy Maerevoet.

Gesprek aangegaan

De wijk ’t Foort, tussen de Philemon Haumanstraat en de Vlietdam, zat regelmatig in een negatieve spiraal door hangjongeren die de buurt onveilig maakten. De jongeren lieten telkens ook heel wat restvuil achter bij hun samenscholingen.

“We zijn met die een jongeren een gesprek aangegaan en ondertussen is het probleem opgelost”, vertelt Evy. “Daarom willen we onze wijk nu positief in de kijker plaatsen.”

Superleuk initiatief

“We begonnen onlangs de wijk hier te versieren en het is groter uitgedraaid dan onze bedoeling was”, lacht Emmely. “De versiering is ook allemaal ontworpen van recyclagemateriaal. We willen gewoon wat sfeer brengen in onze buurt en de bewoners samen brengen om met elkaar te praten. Dit met veel positiviteit en leutigheid.”

“We willen daarom op termijn ook een straatcomité oprichten zodat we ook op andere momenten actieviteiten kunnen organiseren zoals met Kerst en bijvoorbeeld komende zomer. Heel veel buren vinden dit een superleuk initiatief. En ook de oudere tieners zijn blij dat er hier eindelijk iets te doen is in onze wijk.”

Lees ook:
“Bewoners van sociale woonwijk ’t Foort zijn overlast van hangjongeren beu”

“We willen onze wijk positief in de kijker plaatsen”, aldus Evy Maerevoet en Emmely Keppens
(op de foto bovenaan)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *