Winnetou blikt met Paul Jambers terug naar de tijd van motorclub de Grave Diggers

STEENDORP/PUURS-SINT-AMANDS – Vanavond bekend volk afkomstig uit Steendorp in beeld op VTM. In de elfde aflevering van het tv-programma ‘Jambers, het leven gaat voort’, reconstrueert Paul Jambers het levensverhaal van onder meer Winnetou, president van de Militaire Vriendenkring de Green Pirates.

De eerste ontmoeting vond plaats in de zomer van 1991, toen Paul een reportage maakte over het gesloten leven van de bikers. Winnetou was in die tijd de president van de motorclub Grave Diggers en liet na lang onderhandelen Paul Jambers toe in zijn clubhuis, waar zijn wil wet was en alleen hij besliste wie er lid kon worden. Winnetou liet toen enkele uitdagende uitspraken noteren: ‘Mensen die ons respecteren, laten we met rust. Mensen die beginnen te malen, laten we niet met rust.’

Soldatenleven

Meer dan twintig jaar later heeft Paul Jambers opnieuw afspraak met Winnetou. Niet in het clubhuis van de Grave Diggers, want hij maakt niet langer deel uit van het bikerswereldje. Paul Jambers wil weten hoe er een einde aan is gekomen, wat de periode van de Grave Diggers voor hem betekent en of Winnetou er vriendschappen aan heeft overgehouden.

Begin jaren ’90 liet Paul zich rondleiden in het Piratennest, het clubhuis van de militaire vriendenkring Green Pirates die Winnetou heeft opgericht.

Het interieur staat volledig in het teken van piraten en de piraterij. Het is een plek waar ook vrienden en familie samenkomen. Het groepsleven blijft duidelijk belangrijk. Dat is ook één van de redenen waarom Winnetou elke winter een kamp organiseert waar gedurende zestien dagen het soldatenleven wordt nagedaan. In de zomer maakt hij met zijn Green Pirates een boottocht van drie weken langs de Belgische kanalen en rivieren. Als commandant neemt hij de leiding over deze operaties. (Bron: TV-VISIE)

Uitzending: Dinsdag 4 oktober 21.50 uur VTM

Winnetou vanavond te zien bij Jambers op VTM

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *