Kaashandel Nathalie uit Tielrode is kampioen ‘Zwitserse Gruyère kennis van België’

TIELRODE/BRUSSEL – Afgelopen weekend nam Kaas en Zuivel Nathalie van zaakvoerder Nathalie Van Kerckhove uit Tielrode deel aan het Belgische Kampioenschap Kaasmeester van het jaar. Nathalie sleepte de titel niet in de wacht maar won wel de eerste prijs voor ‘Zwitserse Gruyère kennis van België’

De wedstrijd, georganiseerd door de Federatie van Kaasmakers van België, vond plaats in de Gare Maritime op de site van Tour et Taxis in het kader van Eat Brussels. De jury bestond uit Belgische en buitenlandse kaasprofessionals en vertegenwoordigers van andere levensmiddelenberoepen (restauranthouder, banketbakker, wijnschenker, enz.).

Ze won de eerste prijs voor ‘Zwitserse Gruyère kennis van België’ “
Nathalie tijdens de wedstrijdVijf kandidaten streden in acht rondes om de titel van eerste kaasmeester van België 2022. Natalie nam het op tegen kaashandelaars uit Luik, Brussel en Bastenaken.

“De deelname aan de wedstrijd ‘Eerste kaasspecialist van België’ was een heel leerrijke ervaring”, vertelt Natalie. “Uit een selectie van kandidaten hebben we ons kennen en kunnen moeten bewijzen tegenover elkaar tijdens het Eat Brussels evenement in Brussel. Helaas konden we geen podiumplaats in de wacht slepen.”

“Wel konden we een trofee en de eerste prijs voor ‘Zwitserse Gruyère kennis van België’ “ mee naar Tielrode nemen”, klinkt het fier. “Tijdens deze wedstrijd moesten we blind proeven en was er biertasting, versnijdingstechnieken en presentatie. We zijn heel fier wat we met ons team hebben bereikt. Voor ons zijn we Belgische kampioen in de ‘Zwitserse-kazen-kennis’.”

Nathalie staat elke vrijdag op de wekelijkse markt in Temse.

Een gedachte over “Kaashandel Nathalie uit Tielrode is kampioen ‘Zwitserse Gruyère kennis van België’”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *