Dit weekend feestelijke, muzikale afsluiter van de zomervakantie met Temse Tussen de Torens

TEMSE – Dit weekend is het eindelijk zover. Temse sluit de zomervankantie af met het muzikale event ‘Temse Tussen de Torens‘. Het organiserende comité met Carine Smet, Bert Rooman (beiden Ex-Temse in de Wolken), schepen van feestelijkheden Debby Vermeiren (CD&V), Tommy Van San (Winterhappening) en Danny Felix (BLG Events) zetten uit loyaliteit naar de inwoners van Temse dit event op poten.

Voor de zomer was er op de sociale media heel wat heisa ontstaan nadat bekend gemaakt was dat Temse in de Wolken afgelast werd. De nieuwe schepen van feestelijkheden Debby Vermeiren nam het heft in handen en kon enkele enthousiaste vrijwilligers vinden om een nieuwe organisatiecomité samen te stellen.

Verbinden

“Op heel korte tijd, eind mei, werd er met diverse partners: gemeente, hulpdiensten, sponsors, verenigingen…, in dialoog gegaan en was de conclusie al snel, tevens gesteund door Debby Vermeiren en haar collega’s, om door te zetten en dit nieuwe event op poten te zetten”, klinkt het.

“Temse tussen de Torens” wil Temsenaren verbinden met het event en op een muzikale manier samen de zomervakantie afsluiten.

“Het event vindt plaats tussen de kerktoren en toren van het gemeentehuis, vandaar de naamkeuze”, stelt Bert Rooman. “De focus van beleving zal buiten verbinding mensen enkel op muziek liggen. “We hebben dit immers op vrij korte tijd in elkaar moeten steken. Ondanks het traditionele drukke laatste weekend van augustus en de volgeboekte agenda’s van veel artiesten hebben we een bijzonder sterk programma kunnen samenstellen dat we bovendien volledig gratis kunnen aanbieden.”

Sterk programma

“De uitbating van de eet -en drankstand wordt in eigen beheer gedaan samen met plaatselijke verenigingen die zo ook een graantje kunnen meepikken”, doet schepen Debby Vermeiren uit de doeken.

Zaterdag komen er na het dansoptreden door Upstream Crew vanaf 17 uur vier livebands langs, goed voor meer dan zes uur aan gevarieerde muziek.

Zondag opent Upstream Crew de debatten en zal de namiddag ingevuld worden met Vlaamse ‘live-on-tape’ artiesten met als kers op de taart om 20 uur “Zomerhit 2022 -winnares” Margriet Hermans samen met haar dochter Celien. Om 21 uur mogen The Romeo’s afsluiten. Ergens daar tussenin zal het eerste elftal van SV Blauw-Wit Temse ook voorgesteld worden.

“Ondanks het traditionele drukke laatste weekend van augustus en overbevraging van de artiesten mogen we trots zijn dat we zo’n sterk programma hebben samengekregen op korte tijd en gratis kunnen aanbieden voor de bezoekers”, vertelt de schepen. “Laat ons hopen dat de inwoners van Temse en omstreken hier even enthousiast over zijn als het organiserende vijftal.”

Blijver of éénmalig ?

Of ‘Temse tussen de Torens’ een éénmalig alternatief is voor ‘Temse in de Wolken’ of het een blijver wordt, is nog niet beslist.

“Misschien moeten we wel de Kaaifeesten terug nieuw leven inblazen”, oppert de schepen. “De vernieuwde Wilfordkaai leent zich immers ook bijzonder goed als feestlocatie. Maar die beslissing zullen we pas dit najaar nemen.”

Lees ook: Muziekfeest ‘Temse tussen de Torens’ opent op vrijdag 26 augustus met muziekquiz voor iederéén

Lees ook: Muziekevenement ‘Temse tussen de Torens’ wil Temsenaars verbinden

Het organiserende comité met vlnr.: Carine Smet, Tommy Van San, Danny Felix, Debby Vermeiren en Bert Rooman aan de feestsite.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *