Temse krijgt er een hippe wielerbar bij

Oude opslagplaats wordt danig gerenoveerd: “Maar wil je hier je trouwfeest of meeting organiseren? Dat kan ook”

TEMSE – Net voor de uitbraak van de coronapandemie opende Glenn Van Hille (45) samen met zijn vrouw Tineke Blyweert (45) een eigen koffiebar in wielerthema in de Stationsstraat in Sint-Niklaas.

Hoewel de coronacrisis serieus roet in het eten gooide voor hun zaak, gaat het hen voor de wind en openen Tineke en Glenn zelfs een tweede vestiging in een charmevol industrieel pand aan de Cauwerburg in Temse.

“Ik ben geregeld zelf op de koersfiets terug te vinden en dit pand lag op mijn gebruikelijke fietsroute”, vertelt Glenn. “Ik was er meteen verliefd op en we mochten onze plannen met de locatie voorleggen aan Geert Blommaert van Avia-Belgomine, de eigenaar van de gebouwen. Hij geloofde in ons project en gaf ons de tijd om alles verder uit te bouwen. Dat was een geluk want we zaten volop in de coronaperiode toen.”

Manuvel opent binnenkort aan Cauwerburg

“Creatief denkproces

Het pand dat vroeger voornamelijk gebruikt werd als opslagplaats diende danig gerenoveerd te worden om dienst te doen als horecazaak. “Maanden heb ik eraan gewerkt”, klinkt het bij Glenn. “We willen ons niet alleen profileren als drankgelegenheid, we willen ons vooral richten op events. Een trouw of business meeting, het kan allemaal, we passen ons heel gemakkelijk aan. Corona heeft ons geleerd dat focussen op een activiteit niet gezond is. Achteraf bekeken is corona een zegen geweest, het heeft ons creatief denkproces terug in gang gezet.”

Op de eerste verdieping kan je zelfs terecht voor yogalessen en Zwift-sessies, een soort van virtueel trainingsprogramma voor wielrenners. Een nieuwe wieleroutfit nodig ? Dan ben je hier ook aan het juiste adres. “We hebben onze eigen collectie maar ook de kleding van Bodhi, een Antwerps merk voor wielerkleding, hangt hier uit”, aldus Glenn. (Bron: HN/Pieter Van Hecke)

Glenn aan de toog van de nieuwe vestiging van Manuvèl in Temse — © pvs

4 gedachtes over “Temse krijgt er een hippe wielerbar bij”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *