Komende zondag Belgisch kampioenschap bellemannen in Baasrode mét Temsese vertegenwoordiger

Vanaf heden belleman Bart ook regelmatig op post tijdens de wekelijkse markt

TEMSE – Komende zondag is er in Baasrode Het Belgisch Kampioenschap Bellemannen. Die wedstrijd vindt elk jaar plaats in een stad of gemeente die een officiële belleman heeft. Dit jaar is dat Baasrode. Ook de Temsese belleman Bart Heynderickx is één van de 15 deelnemers.

Voor het Belgische Kampioenschap Bellemannen 2022 tekenen vijftien Bellemannen uit het hele land present. Het BK gaat door op de Provinciale Erfgoedsite Scheepswerven. De 15 bellemannen maken daar rond één uur hun intrede. De toegang is volledig gratis. Twee “roepen” moeten ze afleggen om te dingen naar de titel van Belgisch Kampioen.

Voortaan zal men de belleman regelmatig kunnen spotten op de wekelijkse markt

Een eerste roep moet gaan over de eigen streek, dorp of stad, de tweede roep handelt over een opgelegd thema. Dit jaar is dat “De Schelde”.

Het kampioenschap begint om 14 uur. Bezoekers zijn al welkom vanaf 12.30 uur en de Bellemannen maken officieel hun intrede om 13 uur. Iedereen is welkom.

Ook belleman Bart Heynderickx is van de partij. Hij zal de eer van Temse hoog houden. Supporters zijn meer dan welkom.

Vanaf heden zal men de Temsese belleman trouwens regelmatig tegen het lijf lopen tijdens de wekelijkse vrijdagmarkt. Vooral als er het weekend daarop evenementen doorgaan in Temse en de deelgemeenten.

Een gedachte over “Komende zondag Belgisch kampioenschap bellemannen in Baasrode mét Temsese vertegenwoordiger”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *