Fietszone in Temse centrum komt (bijna) tot leven.

TEMSE – Na de herinrichtingswerken van de Kamiel Wautersstraat wordt een groot deel van Temse-centrum ingericht als fietszone. Dat kon u eerder al lezen bij uw favoriete online-krant. De werken voor het aanbrengen van de nodige wegsignalisatie zijn momenteel al aan de gang.

Vanaf eind juli, als de Kamiel Wautersstraat opnieuw open is voor alle verkeer, worden de Markt, Wilfordkaai, Nijsstraat, Priester Poppestraat, Veerstraat, Conciensestraat en Kasteelstraat omgevormd worden tot een fietszone. In al die straten krijgen fietsers voorrang en mogen ze door het autoverkeer niet ingehaald worden.

Bijna overal zullen fietsers ook in tegenovergestelde richting mogen rijden, uiteraard op het rijvak dat voor hen voorzien is. Weliswaar met enkele uitzonderingen.

Rijweg te smal

“Enkel op de Markt, langs de zijde van het gemeentehuis, tussen de Kasteelstraat en de verbinding met de Wilfordkaai, zullen fietsers niet meer tegen de richting van het verkeer in mogen rijden.

“Dit omdat dat de rijweg daar te smal is om een fiets comfortabel en vooral veilig naar beneden te laten rijden”, klinkt het.

Dit zal ook gelden voor de Veerstraat en de Priester Poppestraat. Momenteel is de circulatie in die straten ook al zo dat het voor fietsers daar verboden is om in de tegenovergestelde richting van het autoverkeer te rijden.

“Dit omdat die straten gewoonweg te smal zijn”, aldus Tonny Schelfhout van de Mobiliteitsdienst.

De Akkerstraat, Scheldestraat en Philemon Haumanstraat zullen geen deel uitmaken van de fietszone.

“De reden waarom die straten niet opgenomen zijn in het plan als fietsstraat is omdat het schepencollege beslist heeft dat die straten op termijn omgevormd worden als ‘Woonerf’.”

Voor het aanbrengen van de nodige signalisatie werkt het lokaal bestuur samen met Interwaas, het intergemeentelijk samenwerkingsverband van het Waasland. Zij waren dinsdagvoormiddag aan het werk aan het rondpunt van de Kasteelstraat. Dit voor het aanbrengen van de wegmarkering:’Fietszone’, die dus vanaf eind juli wordt uitgerold in Temse-centrum.

Lees ook: Kamiel Wautersstraat zes weken dicht voor heraanleg”

Interwaas was dinsdagvoormiddag aan het werk aan het rondpunt van de Kasteelstraat/Stationstraat met het aanbrengen van wegsignalisatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *