Handelszaken in Akkerstraat bereikbaar, doorgaand verkeer via Scheldestraat is mogelijk

TEMSE – Enkele handelaars uit de Akkerstraat waren niet tevreden met de werfsignalisatie in hun straat naar aanleiding van de werken in de Kamiel Wautersstraat. Ondertussen werd één en ander aangepast door de gemeentelijke diensten.

“De reden waarom die borden er wel blijven staan is om duidelijk te maken dat doorgaand verkeer – richting Markt – niet mogelijk is” Schepen Lieve Truyman

“Voor de werken in de Kamiel Wautersstraat wordt een omleiding voorzien voor het verkeer dat in de Akkerstraat rijdt”, klinkt het bij de handelaars. “Auto’s kunnen de straat verlaten via de omgeleide Scheldestraat, waar de rijrichting tot aan de Vlietdam tijdelijk werd omgekeerd. Maar de bewegwijzering aan het begin van de Akkerstraat is ietwat onduidelijk.”

De verkeersborden werden ondertussen dichter bij het kruispunt geplaatst

“De signalisatie aan het begin van onze straat staat niet echt in het zicht en als ze een omleiding voorstellen én daarvoor een grote bloembak uitbreken aan het reisbureau, vind ik toch dat het verbodsteken er niet moet staan. En als je van Pastoor Boelstraat komt, staat er duidelijk dat de straat afgesloten is.”

Ter hoogte van de Scheldestraat mag men wel richting Vlietdam

“Ondertussen zijn de borden meer aan de hoek van de Akkerstraat geplaatst”, reageert schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “De reden waarom die borden er wel blijven staan is om duidelijk te maken dat doorgaand verkeer richting Markt niet mogelijk is, gezien de smalle wegen is het niet wenselijk om zoekverkeer te organiseren in de Akkerstraat en Scheldestraat. Lokaal en bestemmingsverkeer is wel mogelijk, en er staat ook een bord dat handelaars bereikbaar zijn.”

Aan de Vlietdam moet men uit beide richtingen verplicht afslaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *