Benny Foubert, Luc Verhulst, Hugo Van Britsom en BC Sportvrienden, biljartkampioenen van Temse 2022

TEMSE – Het Biljartverbond van Temse eindigde zaterdag 21 mei het speelseizoen 2021-22 met de eindstrijd in het driebanden, 19de jaargang. Nadat de corona-epidemie het biljartgebeuren 2 jaar lang zowat verlamde, was er terug plaats voor optimisme.

In sportcafé Sportvrienden werden de beeldtrofeeën, ter beschikking gesteld door het Lokaal Bestuur Temse, en de gegeerde ereprijzen vanwege Burgemeester Luc De Ryck, uitgereikt.

In de lage reeks van het driebanden blonk Hugo Van Britsom uit; hij won vóór Frank Verdonck en Suzy Boey.

In de hoge reeks was Luc Verhulst even dominant. Na hem kwamen nieuwe talenten Eric Lemmens en Kamal Vercauteren op het podium. De beklijvende eindstrijd in de ereklasse werd na shoot-outs beslecht in het voordeel van Benny Foubert. Veelvuldig kampioen Walter Vermeulen werd tweede, Patrick De Cauwer behaalde brons.

In de interclubcompetitie vrij spel, 58ste editie, ging dit jaar de oppergaai naar BC Sportvrienden, de club van competitieleider Peter Pauwels. Een mooie revanche op vorig jaar toen de ploeg nog recht had op … de rode lantaarn. BC The Pocket en KBC Onder Ons legden beslag op de 2de en 3de plaats.

De laureaten en eindspelers van de kampioenschappen Driebanden en de Interclubcompetitie 2022 van het Biljartverbond Temse.
Zittend: Louis Meeus, Eddy Acke, Suzy Boey, Benny Foubert, Luc Verhulst, Werner De Wilde, Hugo Van Britsom. Staand: Bart Heynderickx, William Derkinderen, Paul Oste, Alex Van Steenput, Ivan Schelfhaut, Frankie De Gendt, Peter Pauwels, Kamal Vercauteren, Ronny Rombaut, Eric Lemmens en Michel Snijers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *