Rapid Hockeyclub viert 60-jarig bestaan met opening nieuw clubhuis

TEMSE – Onder ruime belangstelling werd het nieuwe clubhuis van Rapid Hockeyclub ingehuldigd. Dit staat te midden van de hockeyvelden om de spelers nog extra te kunnen aanmoedigen.

De Oost-Vlaamse hockeyclub werd opricht in 1962. Samen met de overwinningen van de nationale hockeyploegen zorgt het nieuwe clubhuis voor extra elan binnen de hockeysport in het algemeen en bij Rapid Hockey Club Temse, gelegen in het sportcentrum Fernand Schuerman. Mede daardoor vinden heel wat nieuwe leden de weg naar de club.

Het oude clubhuis, naast de muziekacademie in de Hoogkamerstraat is 20 jaar in gebruik geweest en was aan vernieuwing toe. Tijd voor een volledig nieuw clubhuis, uitgerust met meer en modernere voorzieningen. En een modieuze bar met zicht op de hockeyvelden.

“Deze opening komt er twee jaar na de opening van het vernieuwde waterveld”, vertelt voorzitter Wim Braeckman. “In samenwerking met de gemeente Temse en de Vlaamse overheid werd het oude zandveld vervangen door een modern hockeyveld.”

Het nieuwe clubhuis wordt nu gekenmerkt door grote glaspartijen om zowel een natuurlijke lichtinval te hebben, alsook om de beide terreinen goed te kunnen aanschouwen. Het ruime terras kan makkelijk 100 personen ontvangen. Een troef is hier zeker en vast de mooi aangelegde petanquebaan. Sympathisanten zijn welkom om de jongeren en mindere jongere spelers te komen aanmoedigen.

“Iedereen is welkom in het clubhuis. Je moet geen lid zijn om van de faciliteiten te genieten”, klinkt het bij de voorzitter. “De eerste feestjes en bedrijfsevenementen vonden reeds plaats. Na elke match kunnen de spelers de spiksplinternieuwe douches benutten. Alle faciliteiten zijn ook ter beschikking van de tegenpartij die in Temse komt spelen.”

“We zijn uiterst fier dat op een paar meters van elkaar we zoveel sport en plezier kunnen aanbieden aan alle inwoners van Temse en omstreken”, stelt schepen van Sport Wim Van Rossen (Open VLD) “We hebben dan ook met plezier samengewerkt om de terreinen rond het clubhuis aan te leggen. Dit is de grootste sportclub van onze gemeente, heeft 60 jaar op zijn conto, brengt onze gemeente elke week naar 40 steden in het land en 40 andere steden naar hier. We mogen fier zijn op de hockeyclub met zoveel ploegen over diverse leeftijden die in de nationale hockeycompetitie spelen.”

Eén van eerste spelers, Daniel Peeters (74), is nog steeds spelend lid van de club en speelt ook nog bij de nationale ploeg van België. Hij is ontzettend trots op de vooruitgang die de club blijft maken, zowel qua accommodatie als qua professionele omkadering en training.

Meer foto’s, klik hier

Voorzitter Wim Braeckman mocht samen met schepen van Sport Wim Van Rossen het nieuwe clubhuis symbolisch openen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *