Werken herinrichting kruispunt N16/Hoogkamerstraat gaat tweede fase in

TEMSE – Vanaf 19 april start de tweede fase van de werken aan het kruispunt van de N16 en de Hoogkamerstraat. Vanuit de richting van Bornem kan men in deze fase op het kruispunt niet afslaan richting TTS en richting centrum en moet men een omlegging volgen.

Nadat fase 1 is beëindigd en Wegen en Verkeer vorige week de toegang van de Laagstraat tot de Gewestweg (N16) asfalteerde, kunnen de werken van fase 2 starten vanaf 19 april. Die werken vinden plaats in de Hoogkamerstraat, aan de kant van het bedrijventerrein TTS. Ook voert Wegen en Verkeer een aantal aanpassingen uit aan de middeneilanden op de Gewestweg (N16). Als alles volgens plan loopt, duren deze werken tot midden mei.

Omleiding voor auto’s

Fietsers kunnen het kruispunt aan de Hoogkamerstraat met de Gewestweg (N16) met de fiets aan de hand oversteken.

Voor gemotoriseerd verkeer gelden enkele aanpassingen:

Het verkeer op de Gewestweg (N16) richting Sint-Niklaas wordt ter hoogte van het kruispunt op één rijstrook gezet.

De linker afslagstrook op de Gewestweg (N16) voor verkeer vanuit Bornem richting Temse-centrum is afgesloten. Het verkeer kan blijven doorrijden tot het op- en afrittencomplex van de E17 om daar terug te keren en hierna naar het kruispunt te rijden om er rechtsaf te slaan richting het centrum van Temse of de omleiding te volgen via de Gasthuisstraat en de Schoolstraat (-3,5 ton).

Nieuwe afslagstrook richting Sint-Niklaas

Verkeer vanaf E17 en vanuit Sint-Niklaas kan niet links afslaan richting de Hoogkamerstraat (kant bedrijventerrein TTS) en volgt een omleiding via Industriepark-Noord, Houten Schoen en de Hoogkamerstraat.

Vanaf fase 2 is er definitief éénrichtingsverkeer in de Kapelanielaan, richting de Gewestweg (N16).

Inrijden kan enkel via het kruispunt aan Wase Werkplaats en DBM Autobanden (noordelijk kruispunt). Uitrijden kan via het zuidelijke kruispunt. Wil je de Gewestweg (N16) bereiken? Dan rijd je via de nieuwe afslagstrook, de zogenaamde bypass, in de Kapelanielaan die is aangelegd tijdens fase 1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *