Temse pleit voor opname in waterbustraject Antwerps Havenbedrijf

Burgemeester en schepenen op bezoek bij schepen Marc Van Peel, voorzitter van het Antwerps Havenbedrijf

In oktober maakte het Antwerps Havenbedrijf een project bekend om de Schelde niet enkel aan te wenden voor transport, maar ook voor woon- werkverkeer en aanvullend ook voor toeristen. Het scenario voorziet onderzoek naar de haalbaarheid, inclusief de rentabiliteit, de ontlasting van het wegennet en het vinden van partners om het project financieel mogelijk te maken. Een pilootproject wordt in het vooruitzicht gesteld. Als alles naar wens verloopt, zou het project in 2017 effectief van start gaan.

Vanzelfsprekend heeft het project de belangstelling gewekt van naburige gemeenten aan de Schelde. Zo ook van Temse.

Op dinsdag 19 januari bezocht een delegatie van het schepencollege schepen Marc Van Peel, voorzitter van het Havenbedrijf. De delegatie bestond uit burgemeester Luc De Ryck en de schepenen Hugo Maes (bevoegd voor Werk), Franky De Graeve (Toerisme) en Lieve Truyman (Mobiliteit). Temse hield een pleidooi om opgenomen te worden op het traject, overtuigd van de grote pendel van werknemers en toeristen vanuit de regio naar Antwerpen.

Voorzitter Marc Van Peel stelde dat het project nog in volle onderzoek en voorbereiding is, en dat het, indien het haalbaar wordt geacht, gefaseerd zal worden uitgevoerd. Het traject kan dan uitdeinen en in dat scenario behoort de uitbreiding tot Temse zeker tot de mogelijkheden. Afgesproken werd dat Temse zijn belangstelling officialiseert via een schrijven, onderbouwd met gegevens die de intense pendel van werknemers (en toeristen) aantoont.

Temse heeft alvast ook een belangrijke troef met zijn aanlegsteiger, die ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *