Definitief geen verkaveling in Paardenpolder Tielrode

In juli 2010 kwam er serieuze dreiging om een verkaveling te realiseren in de Paardenpolder van Tielrode. Projectontwikkelaar Matexi diende een project in. Er werd onmiddellijk initiatief genomen door 3 buurtbewoners, Koen De Clercq, Bas Wauman en Joris Oelbrandt.
Er werd een actie opgezet om bezwaarschriften te verzamelen, waarbij ruim 500 bezwaarschriften overhandigd werden aan de burgemeester.
Het punt kwam zelfs op de gemeenteraad.
Het gemeentebestuur heeft dan het initiatief genomen onder de leiding van Freddy Verbeke (CD&V) en Burgemeester Luc De Ryck (CD&V) om een RUP Tielrode op te maken, waarbij de Paardenpolder omgezet zou worden naar groenzone.
Uiteraard werd een globaal plan gemaakt voor deelgemeente Tielrode, waarbij o.a. ook de Durmetuin zou gevrijwaard worden van woningbouw.
Dit is een landurige procedure, waarbij eind 2015 de vrees terug kwam dat alles voor niets zou geweest zijn. De auditeur van de raad van state had immers geadviseerd om het RUP Tielrode te vernietigen. Maar tegen alle gewoonte in is de raad van state dit advies niet gaan volgen.
Daardoor is het RUP Tielrode nu definitief en kan er in de Paardenpolder en Durmetuin niet gebouwd worden.
Buurtbewoner Koen De Clercq is zeer tevreden dat alle energie die in het buurtcomité gestoken werd niet tevergeefs was. De buurt haalt opgelucht adem.

Een gedachte over “Definitief geen verkaveling in Paardenpolder Tielrode”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *