Alec Lamberts komt voor Tesamen in de gemeenteraad

TEMSE – Steendorpenaar Alec Lamberts (23) zetelt sinds 31 januari in de gemeenteraad van Temse namens de lokale politieke beweging TESAMEN. Hij volgt daarbij Mariam Sourroukh op die een nieuwe professionele uitdaging aangaat waardoor ze te weinig tijd heeft voor haar mandaat.

Een nieuwe uitdaging, de pandemie én dan ook nog eens een jong gezin, zijn niet combineerbaar met een mandaat als raadslid. Het lijkt me dan ook eerlijk om de fakkel door te geven die Tesamen nog sterker kan maken in de gemeenteraad. Ik blijf uiteraard het project met hart en ziel steunen, maar vanaf nu meer achter de schermen”, aldus Mariam Sourroukh. “Ik ben er zeker van dat mijn opvolger Alec Lamberts het heel goed gaat doen”.

Eerste opvolgers Magda De Meyer, die enthousiast actief blijft in het bijzonder comité van het OCMW, en ook Hasan Sarizeybek staan met veel plezier hun plaats als opvolger af aan het jongste raadslid voor Tesamen: Alec Lamberts uit Steendorp die er meteen in vliegt na zijn studies aan het KTH in Stockholm, waar hij onder andere de kans had om Greta Thunberg te ontmoeten.

Alec heeft ervaring in ruimtelijke planning, is opgeleid als chemist (UAntwerpen) en maakt momenteel zijn studies ruimtelijke planning af (KTH/KU Leuven) en zet zich in als activist voor de leefbaarheid van Steendorp en een groene en duurzame herbestemming van de Steenbakkerij. Daarnaast was hij leider en bovenlokaal vrijwilliger bij jeugdbeweging KLJ.

Alec Lamberts is videomaker, dichter en schrijver.

De raadsleden van Tesamen in de gemeenteraad zijn Bert Bauwelinck, Brigitte Caura, Sien Steels en dus voortaan ook Alec Lamberts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *