Dan toch ook geen carnaval in centrumgemeente Temse

Carnavalscomité ontgoocheld omdat men een coronaproof-programma voorzien had

TEMSE – Ook dit jaar zal er ook in Temse geen carnaval gevierd worden. Dat besliste de veiligheidscel in overleg met de burgemeester en de voorzitter van het carnavalscomité.

Op advies van het dagelijks bestuur van de Veiligheidscel en na overleg tussen burgemeester Luc De Ryck en Dirk Mettepenningen, voorzitter van het Carnavalscomité, werd geoordeeld dat de tijdsomstandigheden het feest (18-21 maart red.) niet toelaten. Dat betekent dat er voor het derde opeenvolgende jaar geen carnaval zal zijn in Temse.

“We zijn ontgoocheld dat het toch niet kan doorgaan omdat we toch een aangepast coronaproof-programma voorzien hadden, maar het is nu eenmaal zo”, reageert Dirk Mettepenningen.

De deelgemeenten beslisten al eerder het feest te annuleren.

Het Gemeentelijk Carnavalcomité zit evenwel niet stil.

“Nadat we vorig jaar, met veel succes – het nieuwe streekbier Désiré lanceerde (genoemd naar de stichter van carnaval: ereburgemeester Désiré Van Riet red.), wordt momenteel volop werk gemaakt van een lijvig boekwerk over de geschiedenis van Temses carnaval”, vertelt Mettepenningen. “Het wordt een indrukwekkende publicatie: meer dan 400 bladzijden met honderden foto’s. Het boek verschijnt later dit jaar.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *