Fakkeltocht als alternatief voor kerstboomverbranding

TIELRODE – Komende zondag organiseert KWB Tielrode een fakkeltocht als alternatief voor de afgelaste kerstboomverbranding. “Op die manier kunnen dorpsgenoten elkaar toch nog een gelukkig 2022 toewensen”, aldus Eddy Noens van de lokale afdeling.

KWB Tielrode besloot door de aanhoudende coronapandemie dit jaar geen kerstboomverbranding te organiseren. Er werden dan ook geen kerstbomen opgehaald door de plaatselijke afdeling. Maar de KWB-kern werkte wel een leuk alternatief uit voor komende zondag 30 januari.

“Stel je even voor: het is donker en koud, maar jij bent warm ingeduffeld. Samen met een stel leuke vrienden en dorpsgenoten zorg je tijdens de fakkeltocht voor een hartverwarmende gloed in de straten van Tielrode”, stelt Eddy Noens. “Een unieke gelegenheid om elkaar de beste en warmste wensen voor een gezond en gelukkig 2022 te wensen”.

Standbeeld Den Toeter

“Het vertrek is om 18 uur aan de kerk om van daaruit fakkelsgewijs een warme, gouden gloed te brengen door de centrumstraten richting Durmedijk”, klinkt het. “Een doedelzakband zorgt voor de muzikale begeleiding. Fakkels zijn ter plaatse ter plaatse te koop: 4 euro per stuk, 3 voor 10 euro, 5 voor 15 euro.”

“De stoet verzamelt zich nadien voor een unieke, hartelijke nieuwjaarsontmoeting ter hoogte van het gekende standbeeld van den Toeter”, vertelt Noens. “En een vuurspuwer zal tot ieders verbeelding spreken. De Pipeband zorgt voor omkaderende muziektonen. De deelname is gratis en op eigen risico, dit volgens de geldende coronamaatregelen. Het event loopt in samenwerking met het gemeentebestuur.”

Het is al van 2020 geleden dat KWB Tielrode een fakkeltocht kon organiseren
Toen wel samen met de kerstboomverbranding

Een gedachte over “Fakkeltocht als alternatief voor kerstboomverbranding”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *