Dit jaar dan toch carnaval in Temse ?

Carnavalscomité doet gemeente een coronaproof voorstel

TEMSE – Als het van het gemeentelijk carnavalscomité van Temse afhangt trekt dit jaar de carnavalstoet door de straten van de centrumgemeente

. “We gaan een voorstel doen aan de gemeente, want zij nemen de definitieve beslissing”, aldus voorzitter Dirk Mettepenningen. Carnaval in Temse vindt in principe plaats tijdens het weekend van 20 maart.

In heel wat omliggende gemeente en steden zoals Lokeren, Rupelmonde, Steendorp, Tielrode, Aalst en Ninove is de carnavalsviering ook dit jaar afgelast.

Al deze vieringen stonden eind februari gepland.

“Carnaval in Temse vindt normaal gezien plaats tijdens het weekend van 20 maart”, stelt voorzitter Dirk Mettepenningen. “Dat is meer dan drie weken later dan al die al afgelaste carnavalsstoeten. Het is mogelijk er dan al een versoepeling is doorgevoerd van de coronaregels. “

“Naar aanleiding van de vele geruchten, dat ook in Temse het carnaval dit jaar definitief niet zou doorgaan heeft ons comité beslist dat, als het van ons afhangt, de carnavalstoet in Temse op 20 maart 2022 coronaproof doorgaat. Wij wachten wel op de toestemming van het gemeentebestuur. Indien anders beslist, word dit uiteraard gecommuniceerd.”

“komende week sturen wij een brief met ons voorstel naar de gemeente”, klinkt het. “Volgende week maandag zou het schepencollege dan een beslissing nemen, waarop wij dinsdag dan hopelijk weten of we toestemming krijgen.”

In het voorstel van het carnavalscomité zou wel het grootste deel van het carnavalsprogramma geschrapt worden.

“We zouden enkel op zondag de carnavalsstoet organiseren en op maandag de popverbranding. De rest van het programma zou worden afgelast, zoals het Kindercarnaval. De aanstelling van de Prins carnaval was al eerder afgeblazen. Er zou aan de carnavalstoet geen wedstrijd verbonden worden waarbij een jury punten geeft aan de deelnemende groepen. Groepen uit groot-Temse zouden betaald worden om deel te nemen en zouden een coronapremie krijgen.”

Als het van het carnavalscomité afhangt trekt op 20 maart de carnavalstoet door Temse

Een gedachte over “Dit jaar dan toch carnaval in Temse ?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *