Sint-actie van Temse Schenkt vzw nog succesvoller dan vorig jaar.

TEMSE – Net zoals vorig jaar zette de hulporganisatie Temse Schenkt een actie op om kansarme kinderen een Sintpakket met alleslei lekkers te schenken. Er konden een derde meer pakketjes uitgedeeld worden dan tijdens de eerste editie.

Het project ‘Temse Schenkt vzw’ heeft als doelstelling het gratis ondersteunen van medeburgers in groot-Temse die het moeilijk hebben, kansarm zijn of minder bedeeld. Maar ter gelegenheid van Pasen en Sinterklaas organiseert men ook acties om kansarme kinderen een cadeaupakket te geven.

“Mensen konden zo’n pakket, dat gevuld wordt met chocolade, mandarijntjes, koekjes en ander lekkers, bestellen en ofwel ter plaatse afhalen of aan huis laten brengen door onze Sint en de pieten”, stelt Juul De Cock van de vzw. “We deden tegelijk een oproep om ook een Sint-pakketje te schenken aan een kansarm kind. Daar staken we ook een cadeautje bij, afhankelijk van de leeftijd en het geslacht van het kind.”

Na inschrijving kon men een Sintpakket afhalen in het depot van de vereniging aan de Pastoor Boelstraat op de oude site van het ISA. Minderbedeelden die niet ter plaatse konden geraken kregen zaterdagnamiddag een pakket thuis bezorgd door de Sint en Zijn Pieten uiteraard met inachtneming van de huidige coronaregels.

De organisatie heeft 365 pakjes verzameld dankzij gulle giften en sponsoring. Een pak meer dan vorig jaar toen er 250 pakketjes de deur uitgingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *