Overname PWA- Dienstenchequebedrijf door ‘Het Poetsbureau’

Vanaf 15 januari 2016 stopt het PWA van Temse met zijn dienstencheque-activiteiten.
Het ganse personeelsbestand (53 personeelsleden) en klantenbestand zal vanaf dan beheerd worden door “het Poetsbureau”.
Deze dienstencheque-onderneming (met hoofdzetel in Genk) heeft momenteel al méér dan 3 000 werknemers in dienst en opent een nieuw kantoor in de Akkerstraat 6B te Temse. Tel. 03/500.05.39 mail: temse@poetsbureau.be

Het huidige PWA-kantoor (gehuisvest in AC De Zaat, 2e verdieping) behoudt nog wel zijn oorspronkelijke activiteiten als PWA.
Privé-personen kunnen er terecht voor oa. tuinonderhoud, kleine klusjes, opvang van (zieke) kinderen en bejaarden thuis.
Ook scholen, openbare besturen, land-en tuinbouwbedrijven en niet-commerciële verenigingen kunnen voor allerhande activiteiten een beroep doen op het PWA. Het PWA-kantoor is elke werkdag open van 8.30u tot 12u en op woensdagnamiddag van 13.30u tot 16.00u. U kan hen telefonisch bereiken op 03/710.80.16.

Geschiedenis
Het pwa van Temse (vzw) werd opgericht in mei 1995 en is een gevestigde waarde geworden in Temse.
In de hoogtijjaren 2003 – 2004 werden op jaarbasis 34 000 u hulp gepresteerd met 145 pwa-ers.
Door het invoeren van het dienstenchequesysteem in november 2004, waarbij poetshulp niet meer onder de vleugels van het pwa terecht kon, kreeg men een terugval van aantal uren. Toch presteerden onze 73 pwa-ers in 2014 en 2015 nog 18 100 u.
In november 2004 begon het pwa van Temse met een dienstenchequebedrijf. Vrij vlug groeide het dienstenchequebedrijf uit tot een kleine kmo met 75 personeelsleden in dienst . 72 000 u poetshulp op jaarbasis werden er gepresteerd bij privépersonen.
In 2015 was het dienstenchequebedrijf nog goed voor 62 000 u.
De Raad van Bestuur, onder voorzitterschap van Hugo Maes (nog altijd de eerste voorzitter), koos resoluut voor tewerkstelling. Maar helaas tal van factoren dwongen de Raad van Bestuur tot stopzetting van de dienstencheque-activiteiten. Op 15 januari 2016 wordt de dienstenchequeafdeling van het pwa overgenomen door het poetsbureau.

Schepen Hugo Maes:
“Met pijn in het hart moeten we afscheid nemen van onze medewerkers. Het zijn stuk voor stuk prima werkkrachten die met hart en ziel hun poetstaak vervulden bij mensen thuis en die hierbij ook een sociale rol vervulden. Ook het ondersteunend en sturend personeel, gegroeid tot volwaardige bedrijfsleiders, mogen in deze arbeidsfierheid delen.
Na lange maar constructieve onderhandelingen werd een akkoord met ‘Het Poetsbureau’ gemaakt en wordt de tewerkstelling van 53 personeelsleden gevrijwaard naar de toekomst toe”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *