Ook dit jaar geen Sleutelbraderij… maar wel terrasjesdag

TEMSE – Tijdens de maand september pakt het gemeentebestuur in samenwerking met Unizo Temse weer uit met de Winkelhieractie. Daarnaast organiseert men op zaterdag 4 september een Winkelhier-terrasjesdag in de Kouterstraat.

“Op zaterdag 4 september zijn inwoners van 13 tot 19 uur welkom op het grootste terras van Temse in de verkeersvrije Kouterstraat”, stelt lokaal Unizo voorzitter Stijn Teugels. “Het terras bestaat uit vier zones met telkens 100 zitplaatsen, uitgebaat door KSA Temse Voorwaarts, Carnavalsvereniging Bepikt en Bestolen, vogelvereniging De Sneeuwgors en Wijnhandel Di’vin. De Pretcamionette is er voor de allerkleinsten. Tommy Van San zorgt voor muziek en gezelligheid en plaatst twee dj-eilanden in de straat.”

De Terrasjesdag vervangt de Sleutelbraderij

De terrasjesdag vervangt de sleutelbraderij die nu al voor het tweede jaar op rij niet kan doorgaan. En het is meteen het eerste echte openbare event in Temse-centrum na meer dan een jaar.

“Doordat het organiseren van de braderij heel wat tijd in beslag neemt en er de voorbije maanden nog strenge coronaregels van kracht waren beslisten we om toch een kleinschaliger event op poten te zetten”, aldus Bart Thierens. “Alhoewel het in dit post-coronatijdperk heel wat voeten in de aarde had om dit toch te kunnen organiseren.”

veel goesting

Tijdens de Sleutelbraderij nodigt Unizo Temse steeds een BV uit. Zo waren en in 2019 een aantal acteurs van FC de Kampioenen als special guest en de voorbije jaren ondermeer Tom Waes en Katleen van K3.

Voor onze terrasjesdag is dat spijtig genoeg niet gelukt”, stelt Thierens. “De bekende Vlamingen die we contacteerden om langs te komen zagen het niet zitten om tussen de mensen handtekeningen uit te delen.”

“Wij samen met de standhouders hebben veel goesting om er opnieuw in te vliegen. Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind. We zijn ook opgelucht dat vanaf 1 september een groot aantal coronabeperkingen wegvallen.”

Kooptombola

Tijdens maand september heeft lokaal bestuur Temse, met ondersteuning van Unizo Temse opnieuw een actie uitgewerkt om het consumeren bij de lokale handelaars, bedrijven en horeca te stimuleren in dit post-Covid tijdperk. Ditmaal onder het motto: Winkelhier! Win hier!

“Het is een kooptombola waarbij de klant een kraslotje ontvangt bij een aankoop en, anders dan vorig jaar, onmiddellijk kan nakijken of hij de gelukkige winnaar is van een van de prijzen ter beschikking gesteld door het gemeentebestuur”, klinkt het bij schepen van Lokale Economie Stephan Van der Gucht (N-VA). “We hopen dit jaar het succes van 2020 met 90 deelnemende handelaars en horecazaken te evenaren of beter nog te overtreffen.”

De prijzenpot bevat dit jaar 100 ‘Winkelhier’ aankoopbonnen van 25€, 100 ‘Winkelhier’ restaurantbons van 50€ en 2500 drankbonnen van 2,5 €.

“De start van de Winkelhieractie wordt gegeven tijdens het eerste fysieke ‘post-corona’ netwerkevent van Unizo Temse in Bar Coupé aan de Wilfordkaai”, stelt Stijn Teugels. “Dit in aanwezigheid van meer dan 80 ondernemers met enkele bijzondere gasten zoals Jos Vermeiren, provinciaal directeur UNIZO Oost-Vlaanderen, burgemeester Luc De Ryck en schepen voor Lokale economie Stephan Van der Gucht.”

“Bar Coupé is gevestigd in het pand Temsica. Dit was het vroegere vergaderlokaal van NCMV Temse voor dat dit werd omgedoopt tot UNIZO. Het is als het ware een beetje thuiskomen”, besluit Teugels.

Het bestuur van Unizo Temse samen met schepen Stephan Van der Gucht heeft er veel goesting in om er opnieuw in te vliegen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *